Pogledajte scenu koja će obići cijelu planetu: Jedan od najboljih fudbalera Ukrajine Zinčenko plakao dok je čitav stadion aplaudirao za Ukrajinu

Jedan od najboljih ukrajinskih nogometaša Oleksandr Zinčenko (25) pustio je suzu tokom aplauza podrške za Ukrajinu uoči meča njegovog Manchester Cityja i Evertona koji se danas od 18:30 sati igra na Goodison Parku.

Zinčenko je bio u krupnom kadru kamera kada je aplauz podrške za Ukrajinu počeo na stadionu Evertona, a mogle su se vidjeti gorke suze i koliko mu je teško zbog stanja u kojem se ova država trenutno nalazi.

Također, po izlasku na zagrijavanje odmah prišao svom sunarodnjaku Vitaliju Mikolenku koji nastupa za Everton, a i taj trenutak izazvao je aplauz na stadionu.

Ovaj po potrebi defanzivac i veznjak ranije je žestoko kritikovao predsjednika Rusije Vladimira Putina, rekavši kako mu želi smrt u bolu i patnji, no njegovu objavu ubrzo je obrisao Instagram.

Nakon toga se još oglašavao na društvenim mrežama, a najviše pažnje izazvala je reakcija na navijače Dinama koji su tokom meča Evropske lige protiv Seville pružili podršku Ukrajini.

Pogledaje snimak koji je objavio Sport Klub.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.