Pogledajte stanje na graničnim prelazima BiH, sve bi vam trebalo biti jasno…

Na pojedinim graničnim prelazima na sjeveru Bosne i Hercegovine zabilježene su kolone vozila. Gužve su na izlazima iz BiH.

Kako je saopćeno iz BIHAMK-a, duga su zadržavanja na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Velika Kladuša, Bosanski Brod, Bosanski Novi, Gradina, Bosanska Kostajnica, Orašje i Bosanska Dubica.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su oko 30 minuta.

Na putevima u višim planinskim predjelima, mjestimično ima ugaženog ili raskvašenog snijega, dok je kolovoz u nižim predjelima mokar, a u južnim krajevima pretežno suh. Zbog niske temperature na svim vlažnim lokalitetima može se očekivati formiranje poledice.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a izdvajamo puteve: Jablanica-Posušje (preko Blidinja), Turbe-Banja Luka (na području Vlašića) i Glamoč-Mrkonjić Grad (na području Mliništa).

Upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.