Pogledajte veliku ispovijest Fadila Novalića: “Nemam dva prsta, a svi su me ismijavali da ne znam staviti masku”

Posljednje Vijesti

U želji da građane upozna s aktivnostima, planovima i rezultatima Vlade FBiH te čuje glas naroda, kritike i savjete, federalni premijer Fadil Novalić na Facebooku je prvi put organizovao live “Večer sa premijerom”.

Građani su mu postavili mnoštvo pitanja iz brojnih oblasti. Priznao je da je na početku imao malu tremu, ali je dodao da je uživao i da će imati više ovakvih live javljanja. Kako je kazao, odlučio je da građani na ovaj način upoznaju “onakvog kakav jeste”.

Ismijavali su moj invaliditet

“Ja sam dijete iz radničke porodice, čovjek iz naroda i samo radim svoj posao. Možda baš takav bio sam laka meta i drugi su veoma lako okačili neka tuđa, svoja zlodjela na moja leđa. Do sada sam šutio. Svjedoci ste da su me ismijavali za stavljanje maske, ustvari, ismijavali su moj invaliditet”, kazao je Novalić, pokazavši ruku, na kojoj nedostaju dva prsta.

Kazao je da su te maske imale određenu štipaljku te da takve maske ne može staviti na lice.

“Srećom, promijenili su sistem”, rekao je.

Kazao je da je šutio na to jer je mislio da nije važno, a da su njegovu “šutnju mnogi iskoristili da mu natovare afere i diskreditacije”.

“Ali, u momentu kada su od mene pokušali da naprave lopova, onda sam podvukao crtu i rekao da je dosta. Zato sam ovdje, da vama i pred vama dam odgovore na istinu kakva jeste”, rekao je Novalić, u očito, emotivnom trenutku za njega – prenosi Klix.

Priznao je da mu je stalo da poraste povjerenje građana u njega.

“O ulju vam je sve jasno”

Između ostalog, premijer je ponovo upitan za poskupljenje ulja. I sam je podsjetio na svoju nedavnu viralnu izjavu, kada je, govoreći o poskupljenjima, konstatirao da se “ulja sada možete kupiti 37 posto manje nego prošle godine”.

“Danas neću naravno govoriti o procentima, jer sve vam je poznato…” rekao je Novalić, svjestan da je njegova izjava izazvala brojne reakcije.

Pogledajte snimak.

Leave your vote