Policija blokirala cijeli Trg kod manastira: Nakon što je ustoličen Mitropolit Joanikije odletio za Podgoricu

Događaji Posljednje Vijesti

Nakon ustoličenja, mitropolit Joanikije je pod jakom policijskom pratnjom ispraćen iz Cetinjskog manastira do helikoptera kojim je odletio za Podgoricu.

Policija je blokirala cijeli Trg kod manastira i građani nisu imali prilaz. Demonstrante su rastjerali gumenim mecima i suzavcima.

Ranije je došlo i do sukoba. Povrijeđena su najmanje četiri policajca i nekoliko demonstranata. Prema zvaničnim informacijama, do sada je uhapšeno pet osoba među kojima je i savjetnik predsjednika Crne Gore Veselin Veljović.

U toku je i raščišćavanje cestovnog prilaza Cetinju koji su bili blokirani od jučer.

Podsjećamo, Vlada SAD se oglasila zbog događaja u Cetinju.

Iz Vlade SAD-a kazali su da se vjerske slobode i sloboda izražavanja, uključujući mirno okupljanje, moraju poštovati.

“Iako je bilo mnogo upiranja prstom u to ko je odgovoran, na kraju će pojedinci odgovarati za svoje postupke”, naveli su iz Vlade SAD-a, objavljeno je na Fejsbuk nalogu Američke ambasade u Podgorici.

Oni su pozvali građane da ne ispoljavaju bijes prema policiji, dok ona pokušava da očuva javni red, a policiju da koristi samo sredstva koja su neophoda za uspostavljanje mira.

“Svi koji podržavate multietničku, inkluzivnu i demokratsku Crnu Goru – apelujemo na vas da smirite trenutne tenzije”, istakli su iz Vlade SAD-a.

Leave your vote