Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen stiže u Bosnu i Hercegovinu, pročitajte detalje posjete…

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen posjetit će u četvrtak, 30. septembra Bosnu i Hercegovinu kada bi se trebala susresti s visokim bh. dužnosnicima.

Von der Leyen je ranije istaknula da posjeti zemljama Zapadnog Balkana želi potvrditi predanost procesu pristupanja, dodajući da to duguje mladima koji vjeruju u budućnost Evrope.

Protokolom posjete BiH planirano je da predsjednica Evropske komisije u četvrtak svečano otvori most Svilaj, kojim će se povezati autocesta na Koridoru V-c s bosanskohercegovačke i hrvatske strane rijeke Save.

Kako saznaje Fena, otvaranju mosta uz predsjednicu Evropske komisije trebali bi prisustvovati i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija (SNSD), premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković, kao i ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović te hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Otvaranje mosta Svilaj prošlog mjeseca je najavio dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović prilikom službene posjete Općini Odžak.

Gradnja mosta Svilaj započela je u augustu 2016. godine. Most Svilaj dug je 660 metara, a ukupna širina mosta iznosi 29 metara. Za svaki smjer predviđene su po tri vozne trake širine 3,50 m, bez zaustavne trake sa zaštitnim prometnim pojasevima od 0,5 m s obje strane, te betonska monolitna pješačka staza širine 0,75 metara.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.