Predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž: “Ovo je poraz Bosne i Hercegovine”

Predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž gostovao je na N1.

Naveo je da to njihov prijedlog iz 2014. godine nema nacionalnih prefiksa i ne znači podjela FBiH na “bošnjački i hrvatski dio”.

“Utemeljen je na ekonomsko-administrativnim i parametrima supsidijarnosti po belgijskom modelu.

Mi imamo tendenciju centraliziranja svega u Sarajevu, ubijanje načela supsidijarnosti, centraliziranje moći u političko Sarajevo, bošnjačku političku elitu koja od FBiH s ovim današnjim činom počinje proces kreiranja Federacije bošnjačkim entitetom”, rekao je i naglasio kako njihovim prijedlogom ne prave treći entitet već reduciraju broj kantona.

Raguž je kazao kako je Čovićevo pismoe međunarodno zajednici “priznavanje poraza”.

Ranije je govorio o Čoviću i za N1 Hrvatska gdje je izjavio kako je “Vlada FBiH najkorumpiranija u historiji, te se nada da će glasači kazniti HDZ”.

Govoreći u Danu uživo, naveo je da to smatra zbog toga što su izbori danas raspisani po “neustavnom Izbornom zakonu kao i 2018. godine”.

“Tumačiti nešto da se eliminiraju prava politička, ljudska i građanska jednog naroda na jedan način i govoriti da je to to je poraz BiH, multinacionalnog i multietničkog duha BiH, i poraz BiH kao države tri konstitutivna naroda. Sada je pravo pitanje što napraviti sada?”, kazao je.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.