Premijer Federacije BiH Fadil Novalić “ima ideju”, tako on kaže: “Imamo šumu, pelet bi umjesto 700 trebao da bude nekih 300, 350 KM”

Federalni premijer Fadil Novalić boravio je danas u Banovićima.

On je izjavio da je iznad svega važno biti nezavisna država, a to podrazumijeva tri vrste nezavisnosti – o hrani, energiji i slobodi.

– Znači, moramo razvijati našu odbramenu sigurnost i razvijamo je. Nezavisnost kad je riječ o hrani i razvijamo je da ne bismo više čekali hoće li se za vrijeme kriza, Mađarska ili Srbija odobrovoljiti isporučiti nam žito ili ne znam šta.

Mi to možemo proizvesti bez problema, imamo lijepu zemlju i uz dovoljno subvencija, pripremamo se za taj program, možemo biti sasvim sigurni.

Tako je i za struju. Ono za šta ne možemo biti sigurni, moramo pokušati odmijeniti maksimalno.

Nismo sigurni za naftu, evo sad ni za plin za grijanje u Sarajevu i Visokom, ali imamo šumu i možemo napraviti nacionalni program proizvodnje peleta, ne za 700 KM, nego za nekih 300-350, znači, da se ne plašimo da ćemo ostati u mraku, smrznuti se i ostati gladni te da smo nesigurni ako nas neko napadne.

To je, dakle novi program Federacije koji radimo sa UN-om ovih dana, a moguć je zahvaljujući samo jednoj stvari – što se Federacija BiH u zadnjih sedam godina jako stabilizirala – izjavio je Novalić.

“Imamo šumu i možemo napraviti nacionalni program proizvodnje peleta, ne za 700 KM, nego za nekih 300-350, znači, da se ne plašimo da ćemo ostati u mraku, smrznuti se i ostati gladni te da smo nesigurni ako nas neko napadne”, izjavio je Novalić.

Novalić je nedavno putem društvenih mreža pozvao je građane da glasaju za njega.

“Dragi građani, ovo su prvi izbori na kojima sam kandidat.

Ukoliko mi date vaše povjerenje, neću vas iznevjeriti, i nastavit ću da se zalažem za zdrave vrijednosti i ekonomski napredak.

Naša domovina se nalazi u izazovnom vremenu. Pred nama su važne odluke i pogrešni potezi bi nas mogli koštati slobode i države. Zbog toga je važno da svi daju svoj doprinos u obezbjeđivanju sposobnog i beskompromisnog vodstva za vrijeme koje dolazi.

Vaša uloga je tu ključna. Pozivam vas da drugog oktobra date svoj glas onima koji su dosadašnje pritiske uspješno izdržali, a koji će i ubuduće kao jedini kriterij imati dobrobit Bosne i Hercegovine i njenih građana.

Hvala vam i živi bili”, napisao je tada Novalić.

Vidjet ćemo hoće li ga građani podržati.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.