Premijer Federacije Fadil Novalić se obratio građanima koji su zabrinuti zbog invazije na Ukrajinu: “Nema razloga za strah od nestašica hrane”

Povodom velikih gužvi u tržnim centrima radi kupovine hrane premijer Federacije BiH Fadil Novalić poručio je da nema razloga za strah od nestašice hrane i da postoje zalihe.

– Vidim u tržnim centrima gužve. Potpuno razumijem brigu svih, posebno penzionera. Prošli smo ratne golgote i znamo šta je strah i od nestašica. Ali, želim poslati poruku građanima da sada nema potrebe za izlaganjem tako velikim i vanrednim trošenjima i kupovinama zaliha namirnica.

Sjetimo se i kada nas je prije dvije godine zahvatila kriza izazvana pandemijom koronavirusa. I tada smo iz straha pohrlili u prodavnice i nakupovali enormne količine hrane. Ne treba ponavljati istu grešku.

Vlada Federacije BiH će u ponedjeljak održati posebnu sjednicu. Detaljno ćemo sagledati mogućnosti i razvoj situacije izazvane dešavanjima u Ukrajini.

U kontaktu sam sa snabdjevačima, imamo hrane. Također, naše robne rezerve su pune žitarica. Imamo ih dovoljno za višemjesečnu proizvodnju brašna i hijeba.

Zato nema razloga za zabrinutost.

Preventivno djelujemo u slučaju daljnjih poskupljenja i činimo sve da zaštitimo naše građane – izjavio je premijer Novalić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.