Pročitajte kako se kreću cijene smještaja i usluga u Neumu

Ovo su cijene smještaja i usluga u Neumu.

Turistička sezona u Neumu, jedinom bh. gradu na moru uveliko traje. Turisti su većinom građani Bosne i Hercegovine i dijasporci.

Konobar hotela “Sunce”, jednog od najisaknutijih hotela u Neumu, kaže za N1, ipak da se po broju gostiju osjeti da ih nema toliko kao što je bilo prije pandemije Covid 19.

“Nekada u Neumu bude i po 30.000 ljudi, vjerovali ili ne vjerovali. Neum sve njih ne može primiti, jer nema tog smještajnog kapaciteta, ali dođe narod i preko dana samo da se okupa”, govori naš sugovornik koji radi u Neumu od osamdesetih godina.

Iako su plaže krcate, teško se može vidjeti papirić na njima ili na ulici. Kanti za smeće ima na svakom ćosku, a more je za ovaj dio sezone čisto i toplo.

U hotelima, zavisnosti od “star ratinga”, cijene za dvije osobe, na primjer sa uključenim doručkom, kreću se od 100 do 250 KM. Sobe i apartmani su jefitniji. Pa tako, cijene po osobi za noć idu od 40 KM pa na gore.

Kafu, tik uz plažu, možete popiti za 2,50 KM, kiselu za istu cijenu, sokove za 3 KM, a pizze se kreću između 7 i 15 KM. Kugla sladoleda, jeftinija nego u Sarajevu, košta 1 KM. Svježi morski specijaliteti mogu se pojesti gotovo u svakom restoranu. Za lignje ćete izdvojiti 20 KM, salatu od hobotnice ćete platiti 25 KM, srdele 12 KM, a za oradu ili lubin 35 KM, prenosi N1.

Do Neuma danas, između ostalog možete, bez prelaska granice preko krivudave Svitave, magistralnom cestom Stolac – Neum, ali i preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske. Za tranzit kroz Hrvatsku do Neuma, nije vam potreban PCR test ili potvrda o vakcinisanju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.