Prvi čovjek Barcelone izašao pred novinare i poručio: “Ne želim davati lažne nade, nastavljamo bez Messija”

Novinarima se obratio predsjednik Barcelone Joan Laporta.

Nakon što je jučer Barcelona objavila da Lionel Messi odlazi, danas u 11.00 sati održana je press konferencija na kojoj se novinarima obratio predsjednik tima Joan Laporta.

“Financijska situacija i brojke lošiji su nego što se mislilo. Naša trenutna bilanca za plate ne ostavlja nam ni milimetra manevarskog prostora, a blokira nas i financijski fair play. Ne mogu donijeti odluku koja bi uništila klub, Barca je najvažnija”, kazao je Laporta, pa je nastavio:

“S Messijem smo dogovorili detalje ugovora, ali ga jednostavno ne možemo registrovati. Financijski fair play je najveći problem. Nažalost, naslijedili smo financijsku situaciju u kojoj je stanje s platama jednostavno neodrživo.”

Kazao je da plate igrača iznose 110 posto dobiti kluba i da nema nikakvog prostora.

“Kad smo preuzeli klub, brojevi koji su nam prikazani bili su potpuno drugačiji od stvarnosti. Predviđeni gubici su ogromni, predviđeni dug je prevelik”.

Priznaje da je Messijeva želja bila da ostane u klubu.

“Da budemo jasni, Messi je želio ostati. Imao je načelni dogovor s klubom i on nije bio upitan. Želim zahvaliti i njemu i svim njegovim ljudima na pregovorima. Nažalost, prekidamo ih zbog pravila La Lige. Tužan sam, ali učinili smo sve što smo mogli da ga zadržimo. Počinje nova era bez Messija, njemu ćemo uvijek biti zahvalni.”

Na pitanje ima li nade da se sve preokrene i da Messi ostane, rekao je: “Ne želim da dajem lažne nade da se nešto može promijeniti. Messi može da traži novi klub”.

Bila je i jedna opcija prema kojoj bi Messi mogao da ostane.

“Jedini način da ispoštujemo fair play bio je dogovor s La Ligom da klubu sljedećih 50 godina uzima dio novca od TV prava kako bi se namirio dug. To nisam mogao prihvatiti jer ne želim da klub bude ičiji taoc. Barcelona je institucija iznad svih nas pa i iznad Messija”.

“Motiviraniji smo nego ikad da i bez Messija nastavimo biti uspješni i nastavimo uveseljavati naše navijače. Naravno da mi je žao da zbog situacije s covidom i svega kako se ovo odigralo nećemo moći Messiju prirediti oproštaj kakav zaslužuje. No, ovo je odluka koja se morala donijeti. Ovdje se radi o povijesti dugoj 122 godine”, poručio je prvi čovjek Barcelone.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.