SDP žestoko poručio Fadilu Novaliću: “Sram te bilo… Bezobrazluk bez presedana!”

“Izaći u javnost sa informacijom da je razgovarao o pokretanju inicijative za ukidanje akciza, dok se u srijedu, 9. marta, u državnom Parlamentu glasa o prijedlogu Socijaldemokratske partije BiH davno predatom u proceduru, pokazuje bezobrazluk bez presedana”.

Navodi se ovo na početku saopćenja SDP-a, naslovljenog porukom: “Fadil Novalić se treba posvetiti procesu na sudu, jer je kao premijer postao veća nepogoda od rasta cijena.”

Iz SDP-a ističu da, dok susjedna Hrvatska usvaja paket pomoći građanima i privredi vrijedan pet milijardi kuna, “naš premijer planinari i laže djecu za Dan nezavisnosti”.

“Umjesto da bude najodgovorniji i prvi reaguje, njegova reakcija je posljednja. Razumijemo da je opterećen brojnim aferama i suđenjima, ali to je njegov, a ne problem građana.

Da makar on ili neko od njegovih savjetnika prati medije znao bi za to. Ovo je još jedan pokazatelj da je premijer Fadil Novalić potpuno diskonektovan od stvarnosti i da živi u nekom svom paralelnom svijetu, gdje je rješenje za poskupljenje osnovnih životnih namirnica da se manje jede, a za poskupljenje goriva da se manje vozi.

Jedina poruka koju zaslužuje, a koja ga neće puno potresti jer nema obraza, jeste: Sram te bilo Novaliću!”, zaključuju iz SDP-a.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.