Te se riječi ne mogu zaboraviti: “Komandant Dragan Vikić ovog petka treba podršku svojih Bosanaca i Hercegovaca”

“Ja sam rođen u Sarajevu, časno ću se boriti za njega i ako bude trebalo – poginuti. Meni ne treba druga domovina niti drugi grad – reče Dragan Vikić davne 1992. godine.

Te se riječi ne mogu zaboraviti.”

Napisao je ovo na društvenim mrežama Samir Čajić Čaja, Vikićev specijalac, veteran Odbrambeno-oslobodilačkog rata, široj javnosti poznat i iz spota za pjesmu Vojnik sreće Dine Merlina.

Čaja je podsjetio kako su Vikić i njegovi momci “zadužili ovaj grad jer, bez njih, njegova sudbina bila bi drugačija”.

Čaja potom naglašava kako ovog petka, 18. februara, u 9 sati “komandant Dragan Vikić treba treba podršku svojih sugrađana, svojih Sarajlija, svojih Bosanaca i Hercegovaca…”

“U petak naša uvažena braniteljica Adna Dobojlić počinje iznositi i ako Bog da oslobađajuće završne riječi. Vjerujemo u časni i pravedni Sud BiH!”

Podsjetimo, Vikić (i Jusuf Pušina) optuženi su s Nerminom Uzunovićem i Mladenom Čovčićem za ubistva osam pripadnika Jugoslovenske narodne armije (JNA) u Velikom parku.

Vikić je, kao bivši komandant Specijalne jedinice i komandant Jedinice rezervnog sastava, optužen da nije spriječio ni preduzeo mjere na kažnjavanju podređenih, kao i Pušina, koji je bio pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za uniformisanu policiju. Uzunović i Čovčić su optuženi kao nekadašnji pripadnici Jedinice rezervnog sastava policije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.