Vikićeva prva izjava nakon oslobađajuće odluke: Zahvaljujem se svim svojim veteranima Odreda Policije Bosna, svim boračkim veteranima i svim građanima Sarajeva i BiH

Nakon što je Sud BiH odlučio da Dragan Vikić, Jusuf Pušina, Nermin Uzunović i Mladen Čovčić nisu krivi odluku je prokomentarisao i general Vikić koji je izrazio zahvalnost ovom odlukom.

– Zahvaljujem se svim svojim veteranima Odreda Policije Bosna, svim boračkim veteranima i svim građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine na šestogodišnjoj podršci, ali i medijima koji su me podržavali, rekao je Vikić za Avaz.

Nakon oslobađajuće presude, Vikićevi saborci su komandanta dočekali uz veliki aplauz, a ispred Suda se orilo “Dragane Vikiću ponesi zastavu”.

Podsjećamo, 27. decembra 2016. godine, Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv četiri osobe zbog sumnje da su bile upoznate ili svjedočile zarobljavanju, ubistvu i skrivanju tijela osmorice pripadnika Jugoslavenske narodne armije (JNA) u aprilu 1992. u Sarajevu.

Dragan Vikić, Jusuf Pušina, Nermin Uzunović zvani Šok i Mladen Čovčić zvani Rogatica su, prema Tužilaštvu BiH, kao pripadnici policijskih i sigurnosnih struktura, znali i bili informirani o zarobljavanju osam pripadnika JNA srpske nacionalnosti iz transportera u kvaru koji se nalazio na području sarajevskog naselja Dobrinja.

“Nakon toga su zarobljenici odvedeni na lokalitet Velikog parka, u blizini Doma policije u središtu Sarajeva, gdje su ubijeni rafalnim pucanjem iz vatrenog oružja, u čemu su učestvovali optuženi Uzunović, Čovčić i druge osobe”, navodi se u optužnici.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.