in , ,

Tragična nesreća sa smrtnim ishodom u Sloveniji: Maloljetnice slikale selfi ispred nailazećeg voza, jedna poginula

Nesreća sa smrtnim ishodom u Mariboru u Sloveniji

Ilustracija

Nesreća sa smrtnim ishodom u Mariboru u Sloveniji dogodila se kad su dvije maloljetnice pred dolazećom kompozicijom voza između dva kolosijeka fotografisale “selfije”.

Pri tome je jedna od njih smrtno nastradala, a druga je uspjela odskočiti, ali je zbog šoka završila u bolnici, prenose mediji.

Nesrećna 14-godišnjakinja koja je u utorak umrla i njena vršnjakinja fotografisale su se između šina uz željezničku platformu pred vozom koji je velikom brzinom dolazio iz smjera Ljubljane.

Vozač lokomotive zvučnim signalima upozoravao je na dolazeću opasnost na šta maloljetnice nisu reagovale, opisao je u tragični događaj u izjavi za novinare portparol policije Miran Šadl.

Prema njegovim riječima tek u posljednji trenutak devojčice su odskočile, ali jedna od njih nije uspjela, te je od udara voza i zadobijenih povreda na mjestu preminula, a druga je zbog šoka završila u bolnici.

Kriminalisti nastavljaju prikupljati informacije, ali već su odbacili sumnju na samoubistvo ili tuđu krivicu pri nesreći i isključili moguću odgovornost mašinovođe.

Kako od izvora „bliskih policiji“ saznaje mariborski dnevni list „Večer“, istražitelji se pitaju da nije tragedija možda rezultat nekog opasnog izazova kojim se tinejdžeri poslije hvale kao svojim poduhvatom na društvenim mrežama – prenosi N1.

Perfidni Bariša Čolak tvrdi: “Stjepan Mesić je plaćeni bošnjački lobista”

Zoran Šprajc u programu uživo posramio premijera Hrvatske Andreja Plenkovića