Tužna, ali istinita reakcija banjalučkog novinara Dragana Bursaća, bez ustručavanja je poručio: “Nismo mi vas djeco zaslužili. Eto zašto nam najbolji odlaze”

Nakon što je prije nekoliko dana “isplivala” fotografija na kojoj su bh. odbojkaši sami oprali svoje dresove i ostavili da se suše u svom smještaju, sada su se oglasile i reprezentativke BiH u odbojci koje su još jednom potvrdile u kakvim “uslovima” rade ove djevojke.

Reprezentativke su obavile pripreme i krenule put Sarajeva odakle se trebaju zaputiti za ovu skandinavsku zemlju, ali uslovi su daleko od idealnih što možemo vidjeti i na fotografiji koju je objavila naša reprezentativka Milana Božić na svom Instagram profilu.

“Putovanje koje je krenulo od Ilijaša, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i treba da se završi u Sarajevu, mi dolazimo u hotel gdje zbog nedostatka soba, spavamo u podrumu, bravo mi. Hvala našoj državi na ovolikoj podršci i ovim uslovima.

Čast i zadovoljstvo je predstavljati BiH na kvalifikacijama za EP”, navodi se u objavi naše Zmajice.

O ovome se oglasio i Dragan Bursać, banjalučki novinar i kolumnista.

“Nismo mi vas djeco zaslužili!

I opet ćemo aplaudirati našim mladim sportistima iako sa njihovim uspjesima nemamo ništa, a država još i manje. I opet ćemo se čuditi zašto nam najtalentovaniji odlaze ili nose i proslavljaju grb drugih zemalja.

I opet ćemo umjesto rješenja, nafakom pokušavati spasiti ono što se ne može tako spasiti.

I opet će djeca prije utakmica spavati na podu u podrumu ili trenirati u većim kadama umjesto u bazenima, dok političari voze automobile koji koštaju stotinjak hiljada eura, bahate se gdje stignu, slijeva im se u džepove za nerad desetine hiljada mjesečno i fotografišu se na crvenim tepisima kao jedine zvijezde ove zemlje.

Eto zašto nam najbolji odlaze!

A ovo je slučaj mladih odbojkašica BiH:

‘Putovanje koje je krenulo od Ilijaša, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i treba da se završi u Sarajevu, mi dolazimo u hotel gdje zbog nedostatka soba, spavamo u podrumu, bravo mi.

Hvala našoj državi na ovolikoj podršci i ovim uslovima. Čast i zadovoljstvo je predstavljati BiH na kvalifikacijama za EP.” – Reprezentatikva Milana Božić

Nismo mi vas djeco zaslužili!”, napisao je Bursać – prenosi Radio Sarajevo.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.