Ukazana velika čast za bosanskohercegovačku dijasporu: Zastupnica britanskog parlamenta posjetila centar u Derbiju

Poslanica britanskog parlamenta ,Pauline Latham OBE, imala je zadovoljstvo posjetiti bosanskohercegovački centar u Derbiju u ulici Curzon i sresti se sa gospodinom Feridom Kevrićem, menadžerom centra i njegovim divnim timom.

Ovom prilikom saznala je sve o nevjerovatnom radu i podršci koju tim i centar pružaju raseljenim licima iz bivše Jugoslavije, koji sada žive u Derbiju.

Derby Bosnia Herzegovina community Association, bh. udruženje građana u Derbiju, je formirano u Januaru 1995 godine. Od samoga početka, organizacija je ponudila svoje usluge zajednici, posebno usluge korisnicima sa područja bivše Jugoslavije u regiji East Midlands.

Također se susrela sa posvećenim timom volontera iz Derby Refugee Foruma, koji djeluju u okviru centra, pružajući pomoć i podršku tražiteljima azila i izbjeglicama sa lokalnim informacijama, finansijskim savjetima, kursevima engleskog jezika te mnogim drugim uslugama.

Gospođa Latham je dugo vremena pristalica Bosne i Hercegovine, a nedavno je posjetila i Selekcionu komisiju za međunarodni razvoj, razvijajući međuparlamentarne odnose i jačajući njihovu podršku povodom 30. godišnjice slobode, prenosi BH UK Network.

Nedavno je učestvovala u debati i spomenula mogućnost ruske agresije na Bosnu i Hercegovinu u Donjem domu, pitajući poslanika koji vodi debatu:

“Da li on dijeli moju zabrinutost u vezi sa bilo kakvom budućom agresijom predsjednika Putina u regionu i hoće li vršiti pritisak na ministra o tome koje korake ova Vlada preduzima da bi osigurala sigurnost Balkana u svjetlu trenutne geopolitičke krize?”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.