Veliki uspjeh bh. dijaspore u Velikoj Britaniji: Parlamentarka Alicia Kerns postala je novi patron BH UK Networka

Ovih dana s obzirom na trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini malo ko da nije čuo za gospođu Alicia Kearns, članicu Konzervativne partije Velike Britanije i predsjednicu svestranačke parlamentarne grupe za Bosnu i Hercegovinu u Britanskom parlamentu.

Nedavno je prisustvovala mirovnom skupu podrške za Bosnu i Hercegovinu u Bosanskoj kući gdje su je dočekali bh.građani i poželili toplu dobrodošlicu. Ovom prilikom BH UK Network je dodijelio priznanje gospođi Kearns u ime svih bh građana u Velikoj Britaniji da se zahvale za sve što radi u Britanskom parlamentu kako bi Britanskoj vladi i javnosti približila informaciju o ozbiljnosti političke krize u Bosni i Hercegovini i Zapadnom Balkanu.

Alicia Kearns MP je prihvatila ponudu da bude patron BH UK Networka, navode oni.

Alicia je dala punu podršku aktivnostima BH UK Networka i sa zadovoljstvom je prihvatila ponudu da bude naš patron. Nije krila svoje emocije i zahvalnost prilikom boravka u Bosanskoj kući, te je prihvatila priznanje uz komentar:

“Prihvaćam nagradu ne što je zaslužujem, nego kao obećanje da ću se nastaviti boriti. Ne izvinjavam se što sam emotivna, već je ovo i znak moje odlučnosti i moje privilegije da budem ovdje. Snaga svih vas i bosanskohercegovačke zajednice je u tome što odbijamo da budemo ušutkani, odbijamo da budemo zastrašeni i odbijamo da se ne zalažemo za pristojnost, dobrotu i mir.

va nagrada je velika čast, ali je i obećanje i odlučnost, mi ćemo biti uz vas i želim da znate da Parlament stoji iza vas. Postoji posao koji treba obaviti, a sukob možemo zaustaviti samo ako budemo zajedno. Hvala vam puno”, kazala je.

Podsjećamo da su pored Alicia Kearns već duži niz godina patroni BH UK Networka i Jennifer Stone-Wigg, MBE i dr. Waqar Azmi OBE.

Jennifer Stone-Wigg dobila je M.B.E. (članica Britanske imperije) 2008. godine za pomoć siromašnima u Bosni i humanitarni rad. Jenny je pokroviteljica BH UK Networka od 2007. godine.

Dr Waqar Azmi , osnivač i predsjedavajući organizacije “Remembering Srebrenica”, je primio 2002.godine OBE od strane Njenog Veličanstva Kraljice Elizabete II u znak priznanja za njegov veliki doprinos u Velikoj Britaniji. Dr Waqar je pokrovitelj BH UK Network-a od 2014. godine.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.