Ukrajinski pregovarač “zagrmio” javno: Dok u Berlinu ili Parizu pijete kafu uz kroasan, naše gradove uništavaju

Savjetnik šefa kabineta ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i pregovarač te zemlje Mihailo Podoljak objavio je fotografiju ratom razorenog područja te prozvao Zapad.

Razorena ulica, grad te oklopna vozila koja su zapaljena česta su slika koja posljednjih desetak dana dolazi iz Ukrajine.

Podoljak je objavio jednu takvu fotografiju poručivši da se ukrajinski gradovi, iako ih agresor uništava, i dalje bore, dok neko to na Zapadu posmatra uz kafu i kroasan.

“Očigledno, našim prijateljima je zadovoljstvo sjediti u ugodnom kafiću u Parizu, Berlinu, New Yorku ili Budimpešti, polako piti kafu uz kroasan i gledati fotografije ukrajinskih gradova koje u tom trenutku uništavaju. Ali naši gradovi, umirući, i dalje se bore”, naglasio je čovjek koji je dio ukrajinske delegacije na pregovorima s Rusijom.

Zapad je do sada Ukrajini poslao ogromnu pomoć u logistici te nametnuo sankcije Rusiji, međutim vlast u Kijevu traži aktivniji vojni angažman Zapada, a prije svega da se uvede zona zabrane letova iznad Ukrajine.

Ipak, takvo nešto Zapad ne podržava, poručujući da bi to značilo rat većih razmjera.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.