Veoma žestoka kazna za NSBiH, zvanično je potvrđeno: Zbog vrijeđanja Rumuna UEFA za susret protiv Finske zatvorila dio tribina Bilinog Polja

Evropska nogometna federacija (UEFA) je kaznia novčano Nogometni savez Bosne i Hercegovine i zatvorila dio tribina Bilinog Polja za susret protiv Finske.

Naime, UEFA je kaznila naš Savez zbog diskriminatornog ponašanja navijača tokom meča protiv Rumunije 7. juna.

Tada su BH Fanaticosi poveli navijanje “Cigani, Cigani…” upućeno gostujućim navijačima koji su bili udaljeni nekoliko desetaka metara od njih na istoj tribini, a njima su se priključili i pojedinci s ostalih tribina stadiona Bilino Polje.

Zbog toga je UEFA odlučila kazniti naš savez zatvaranem dijela tribina, tačnije 1.500 sjedećih mjesta za naredni meč koji naša selekcija igra u utorak protiv Finske.

Osim toga, NS BiH je kažnjen i sa ukupno 14.500 eura – 12.000 zbog diskriminatornog ponašanja i 2.500 eura zbog ulijetanja u teren, a na narednom meču morat će na tribinama biti okačen transparent s natpisom #NoToRacism.

Ostaje da se vidi koji dio tribina Bilinog polja će biti zatvoren. Podsjećanja radi, meč BiH – Finska se igra u utorak od 20:45.

Večeras Zmajevi igraju protiv Crne Gore u Podgorici.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.