Vraćaju se gledaoci na tribine bosankohercegovačkog kluba i ostalih klubova u ZHK

Štab civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona donio je naredbu o vraćanju gledatelja u dvorane i na stadione, što znači da će Nogometni klub Široki Brijeg u nastavku Premijer lige BiH imati podršku navijača.

Odluka je donesena na 41. vanrednoj sjednici Štaba na kojoj je donesena naredba o dopuštanju prisustva gledatelja na sportskim takmičenjima u zatvorenom (sportske dvorane) i na otvorenom prostoru (stadioni).

“Dopušta se prisustvo ograničenog broja gledatelja na sportskim takmičenjima u zatvorenim objektima (sportskim dvoranama) i to popunjavanjem svakog trećeg registrovanog mjesta za sjedenje uz obavezno nošenje maski, a na otvorenom prostoru (stadioni) dopušta se popunjavanje svakog drugog registrivanog mjesta za sjedenje”, poručili su iz Štaba.

Zabranjuje se prisustvo gostujućih gledatelja, a odluke stupaju na snagu od danas.

“Obavezuju se organizatori skupova, sportskih takmičenja te korisnici sportskih dvorana i stadiona da osiguraju poštivanje higijensko-epidemioloških mjera prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo ZHK. Obavezuju su sportski klubovi i drugi organizatori sportskih takmičenja te korisnici sportskih dvorana i stadiona da Zavodu za javno zdravstvo ZHK dostave informaciju o maksimalnom kapacitetu sjedećih mjesta u sklopu sportske dvorane ili stadiona kojega koriste za sportska takmičenja”, poručili su te dodali da je u ovom kantonu također dopušteno organizovanje skupova do najviše 100 osoba.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.