Žestoka reakcija iz kabineta Zdravka Krivokapića: “Milo Đukanović je “odbjegli vođa propalog puča” na Cetinju

Događaji Posljednje Vijesti

Kabinet predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića reagirao je povodom izjava predsjednika države Mila Đukanovića u intervjuu koji je dao za hrvatski Jutarnji list, piše crnogorski portal Vijesti.me.

Kazali su da Đukanović zamjenom teza i manipulacijama pokušava “zamagliti” namjeru da spriječu Crnu Goru na putu pomirenja i progresa.

– Još uvijek predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, koji najavljuje nove izbore, djelimično jeste u pravu. Pošto je u toku skupštinska procedura za njegovo razrješnje zbog prekoračenja nadležnosti i kršenja principa sekularnosti, predsjednički izbori su jedini koji su u ovom momentu izvjesni.

Novim pokušajem zamjena teza i manipulacija, lider opozicionog DPS-a nastoji da homogenizuje one lakovjerne iz okruženja kojih je sve manje.

Nakon što mu je propao plan, da huškajući građane Crne Gore jedne na druge, te kršeći Ustav ugrozi multivjerski i multinacionalni koncept, ne odustaje od destruktivnog i suludog djelovanja, koja ga čvrsto pozicioniraju kao remetilačkog faktora – navodi se u saopćenju iz premijerovog kabineta.

Đukanovića su nazvali “odbjeglim vođom propalog puča” na Cetinju, te mu poručili kako mora biti svjestan da njegova politika, koja se, kako smatraju, samo zasniva na iznalaženju stranih i domaćih “izdajnika”, od hrvatskih, crnogorskih, albanskih, a sada srpskih, “ne može zamagliti ličnu namjeru da spriječi Crnu Goru na putu pomirenja, ekonomskog progresa, oslobođenja zarobljenih institucija i integracije u Evropsku uniju.”

– Đukanović je svojim proročkim govorom početkom devedesetih, dok je ratovao za mir, i progonio pristalice nezavisne Crne Gore, najbolje opisao svoje današnje političko djelovanje.

On je tada ono što danas zastupa nazivao bolesnim halucinacijama, u kojima se u ‘dobroj mjeri tražio, a sve doskora i nalazio način za održanje na vlasti i skretanja narodne i političke pažnje sa sebe’.

Vrlo je teško na ozbiljan način polemisati sa stavovima Đukanovića, jer su utemeljeni jednako koliko i konstatacija da ustoličenja na Cetinju neće biti – zaključuju iz Kabineta predsjednika Vlade.

Leave your vote