Žestoko u Parlamentu Federacije, premijer Fadil Novalić ponovo se našao u glavnoj ulozi…

Nakon što je zastupnik SDP-a u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Damir Mašić poručio da u FBiH postoje samo mjere koje je Vlada FBiH na “tjeranje” SDP-a propisala, reagovao je Fadil Novalić, premijer FBiH, koji je Mašiću poručio:

“Nismo primjetili prijedlog SDP-a, a i da jesu bilo bi ih strah da to primjene”.

“Imamo mjere koje je, u martu prošle godine predložio klub zastupnika SDP-a i natjerao Vladu da ograniči i stavi marže i na veleprodajnu i maloprodajnu cijenu nafte i naftnih derivata i imamo zaključak koji smo predložili i vi podržali u parlamentu da ogranični maržu na osnovne životne namirnice”, rekao je Mašić, dodajući da nakon toga ne postoji ništa – prenosi N1.

“Samo kratko, nemam namjeru da otklonimo nečije zablude, namjere ili neznanje. Gospodin Mašić je rekao da su nas oni natjerali na ograničenja.

Mi smo to par mjeseci ranije dogovarali sa Republikom Srpskom, jer je moralo biti sinhronizirano”, rekao je premijer Novalić na završnim riječima.

Novalić je dodao da se pored nafte i naftnih derivata radi o više od 530 proizvoda. On je rekao da nisu ni primjetili da su u SDP-u nešto predložili.

“Bilo bi nas strah da to primjenimo. Kada su oni predlagali, sjećam se da sam išao po farmerice u Trst zbog ograničenja cijena, po sir u Mađarsku, po kafu u Austriju, i da sam imao goriva 42 litra mjesečno, stariji sam, pa sam imao i auto”, rekao je Novalić dodajući da je vodio politiku da do toga ne dođe.

Premijer FBiH se osvrnuo na situaciju u regiji i rekao da postoje ograničenja u Hrvatskoj i Srbiji, ali da su cijene u Hrvatskoj veće nego u BiH, dodajući da Hrvatska ima količine nafte koje sami proizvode.

Zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić je na Facebooku emitovala ovo Novalićevo obrazlaganje uz komentar:

“Premijer Novalić nas je na sjednici parlamenta upravo ukorio i objasnio kako je gorivo u FBiH, zapravo, jeftino. Dodao je da je svojevremeno, po farmerke odlazio u Trst, te da se ne želi vratiti u ta vremena.”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.