Zmajice dočekala gradonačelnica Benjamina Karić: “Neka vas prati sve najljepše, ova pobjeda je samo vaša”

Događaji Posljednje Sport Vijesti

Nakon velikog uspjeha na EP za košarkašice, reprezentativke BiH su se vratile u BiH.

Zajedno sa stručnim timom su stigle avionom na Međunarodni aerodrom Sarajevo, a potom i u Vijećnicu gdje ih je dočekala gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

“Dobro nam došle naše šampionke. Hvala Vam što ste učinile više od naših političara. Ovako se voli naša domovina, ovako se svojim trudom i istrajnim radom postiže uspjeh. Neka vas prati sve najljepše, ova pobjeda je samo vaša. Vrijedno radite za naredne uspjehe”, kazala je Benjamina Karić.

Dokazale ste da je Sarajevo grad sporta, zahvalila se Karić.

“Sve ono što bi bilo pripremljeno za današnji doček ići će košarkaškom Savezu. To je bila želja naših košarkašica, tako želimo ispraviti greške koje su napravljene prema našim košarkašicama”, dodala je Benjamina Karić.

Podsjetimo, zbog COVID protokola nije bilo moguće organizovati zvanični svečani doček našim heroinama, ali okupilo se stotinjak navijača kako na aerodromu tako i ispred Vijećnice koje su ih s pjesmom i aplauzom dočekali.

Ništa nam više ne treba. Imamo jedni druge, to je više nego dovoljno. Novac koji ste namijenili našem spektakularnom dočeku željele bismo da poklonite košarkaškim klubovima i školama košarke u Bosni i Hercegovini, kako bismo sutra svi skupa mogli neke nove klince i klinceze gledati u dresu reprezentacije na evropskim i svjetskim prvenstvima.To će biti najveća nagrada koju možemo dobiti, i mi i zemlja koju toliko volimo!”, poručile su jučer nakon velikog uspjeha.

Nakon osvajanja petog mjesta, bh. Zmajice su izborile mjesto u kvalifikacijama za SP.

U kvalifikacijama za SP, koje će se igrati u februaru naredne godine, učestvovat će šest najboljih selekcija sa ovogodišnjeg Eurobasketa, četiri selekcije iz Amerike, četiri iz Azije / Okeanije te dvije iz Afrike.

Leave your vote