in , , ,

Amel Tuka danas brani boje BiH u dijamantskoj ligi, poznato kada je utrka i gdje je možete pratiti

Uz Amela Tuku je i bosankohercegovačka dijaspora širom svijeta

arhiv

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka danas brani boje BiH u dijamantskoj ligi.

Sa početkom u 16:48 sati, naš ponos, naš olimpijac Amel Tuka, u Stockholmu, na takmičenju Dijamantske lige, trči na 800 metara, nakon skoro mjesec pauze.

Posljednje trke je imao petog i šestog juna na Državnom prvenstvu u Zenici, nakon čega je bio na visinskim pripremama u St. Moritz.

– Mjesec poslije, sišao sam sa planine i tek trebam vidjeti kako će mi tijelo i noge reagovati. Imao sam malih problema sa lijevim stopalom, ali generalno se osjećam dobro, uprkos napornim treninzima. Svi znate da je fokus na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali utrke Dijamantske lige igraju bitnu ulogu u pripremama i podizanju forme i samopouzdanja – rekao je Tuka, te dodao:

– Neću vam obećati ništa, osim da ću vas ponovo pokušati učiniti ponosnim. Zbog vas sam brži najmanje sekundu po utrci, jer me nosi vaša podrška, koju svakodnevno dobijam – od navijača, javnosti, medija.

Poželimo sreću našem sjajnom Amelu i da nas još jednom obraduje.

Trku možete pratiti na kanalu Sport klub 2, a i na oficijelnom you tube kanalu dijamantske lige na OVOM LINKU.

Dragan Čović nakon razgovora o Izbornom zakonu: “Možemo u kratkom periodu doći do rješenja”

Jako ozbiljna upozorenja Zlatana Begića: “Konačno moramo postati slobodna država! Napadači na BiH dobili su poligon za nastavak svojih suludih politika!”