in , , ,

Dobar rezultat Amela Tuke na Dijamantskoj ligi u Stockholmu: U utrci na 800 metara osvojio je šesto mjesto!

Amel Tuka je nastupao na Dijamantskoj ligi u Stockholmu

Tuka, Arhiv
Tuka, Arhiv

Bosanskohercegovački olimpijac Amel Tuka, na takmičenju Dijamantske lige u Stockholmu je trčao na 800 metara i zauzeo šestu poziciju.

Prije ove trke Amel je posljednje trke imao petog i šestog juna na Državnom prvenstvu u Zenici, nakon čega je bio na visinskim pripremama u St. Moritz.

Ranije se Tuka na Facebooku oglasio porukom koju prenosimo u cjelosti.

“Eh, evo mene opet sa najavom. Danas u Stockholmu u 16:48 trčim na 800 metara, nakon skoro mjesec pauze. Posljednje trke sam imao 5. i 6. juna na Državnom prvenstvu u Zenici, nakon čega sam otišao na visinske pripreme u St. Moritz.
Mjesec poslije, sišao sam sa planine i tek trebam vidjeti kako će mi tijelo i noge reagovati. Imao sam malih problema sa lijevim stopalom, ali generalno se osjećam dobro, uprkos napornim treninzima.
Svi znate da je fokus na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali utrke Dijamantske lige igraju bitnu ulogu u pripremama i podizanju forme i samopouzdanja.
Neću vam obećati ništa, osim da ću vas ponovo pokušati učiniti ponosnim. Zbog vas sam brži najmanje sekundu po utrci, jer me nosi vaša podrška, koju svakodnevno dobijam – od navijača, javnosti, medija.
Čujem huk u ušima i osjetim vašu bezuvjetnu ljubav u srcu i kad je čovjeku teško, a često mu bude teško, sjetim se da iza mene stoji armija Bosanaca i Hercegovaca, koja vjeruje u mene.
Uz porodicu, koja mi je svetinja, vi ste moj vjetar u leđa i idemo pokušati dati sve od sebe, počev od danas.
Voli vas vaš Amel Tuka!”, napisao je.

Ćudić, Eichorst, Konaković, Nikšić, Radončić i Palmer se oglasili nakon sastanka

Svjetska premijera bh. firme u Njemačkoj: Kompanija luksuznih jahti predstavlja kamp prikolice na sajmu u Düsseldorf 27. augusta