in , ,

Dragan Bursać: “Nakon protjerivanja nje i njene sedmoro djece, nana Fata se izborila za svoje i pobijedila”

Dragan Bursać se oglasio povodom uklanjanja crkve iz dvorišta nane Fate Orlović u Konjević Polju

Konjevic polje, Bosna i Hercegovina 100607 Kuca Fate Orlovic ispred koje je bespravno na Fatinom zemljistu izgradjena pravoslavna crkva za vrijeme rata. Dok se Fata nakon rata vratila iz Srebrenice gdje je bila dugi niz godina u progonstvu, za vrijeme kojih su joj Srbi ubili muza i sinove, neugodno se iznenadila ugledavsi pravoslavnu crkvu u svojoj avliji. Fata prica svoju ispovijest Pravoslavna crkva u Fatinoj avliji foto Boris Kovacev / CROPIX -j2-

Novinar i kolumnista Dragan Bursać koji je zbog svojih stavova često na meti napada nacionalista, oglasio se povodom uklanjanja crkve iz dvorišta nane Fate Orlović u Konjević Polju.

“Počelo je uklanjanje crkve iz dvorišta nane Fate Orlović! Nana Fata je pobijedila! Nana Fata će vidjeti svoju pobjedu. Nakon ubistva muža, nakon protjerivanja nje i njene sedmoro djece, nakon bespravne gradnje crkvenog objekta, nakon najveće poratne pravne bitke, nana Fata se izborila za svoje i pobijedila! Odbila je da pristane na sve ucjene, podvale, “peglanja”, prodaje, kompromise i rekla NE! Neko će pitati na koncu, da li je ovo skupa, Pirova pobjeda? Nije, jer je nana Fata svjetionik pravnom sistemu ove zemlje, a Bog mi je svjedok-svjetionik mu treba! “Moj naklon heroini Fati Orlović”, napisao je Bursać.

Brutalno realan komentar Srđana Puhala nakon rušenja crkve u dvorištu Fate Orlović

Rušenje crkve u dvorištu, Hurija Karić, kćerka nane Fate kroz suze progovorila: “Mašine su nas probudile, srce mi lupa, ne znam više na koju stranu”