in ,

Dragan Bursać pogađa direktno u metu: “Bh. državljani nisu ratovali u Srbiji, a vi vidite koliko je bilo obrnuto”

Novinar i kolumnist iz Banja Luke Dragan Bursać komentarisao je hapšenja bh. državljana u Srbiji i tamošnjih spiskova navodno osumnjičenih za ratne zločine.

Novinar i kolumnist iz Banja Luke Dragan Bursać komentarisao je hapšenja bh. državljana u Srbiji i tamošnjih spiskova navodno osumnjičenih za ratne zločine.

– Glede pravljenja spiskova za hapšenje stranih državljana koji su učestvovali u ratovima ne teritoriji susjednih država, vlastima Srbije imam da poručim sljedeće: Državljani BiH nisu učestvovali u ratnim operacijama u Srbiji, a vi vidite kako je i koliko bilo obrnuto, napisao je Bursać na Twitteru i dodao:

– Srpski svet, najgori od svih svjetova! Svijet koji proizvodi ugroženost, pa onda ždere sve one koji su digli glas protiv te laži i obmane. U tom svijetu nepismenošću se štiti ćirilica od izmišljenih neprijatelja, a ratni zločinci uzdižu na pijedestal heroja, dok se traži nova krv – naveo je Bursać.

Podsjećamo, Edin Vranju, koji je uhapšen u Srbiji pod sumnjom za ratne zločine na području BiH, tačnije Goražda, određen je jednomjesečni pritvor.

Vranj se tereti za isti slučaj koji je već vođen u Tužilaštvu BiH i zatvoren što se tiče njega. Kao što je poznato, a o čemu je govorila i advokatica Vasvija Vidović, u tom predmetu provedena je temeljita istraga i podignuta optužnica.

Ime Edina Vranja se nije našlo u optužnici i on je oslobođen svake sumnje.

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor žestoko reagovala: “Srbi koje je provokator Aleksandar Vučić pozvao da izvjese srpske zastave u Hrvatskoj, bi trebali izvjesiti hrvatske trobojnice”

Dragan Čović uputio pismo diplomatama: “Pozivam sve da ispune ono što je potrebno, očekivano i integralno za bolju Bosnu i Hercegovinu”