in , ,

Halid Muslimović javno reagovao nakon što je osuđen, poslao je vrlo oštru poruku

Na kraju je otkrio da je razmišljao i da se, ipak, ne žali.

Ono što sud donese, samo se može prihvatiti i žaliti. Dakle, ja ću se žaliti, kazao je za “Avaz“ Halid Muslimović, nakon što je danas u Osnovnom sudu u Banjoj Luci osuđen na jedinstvenu novčanu kaznu od 1.110 KM zbog premlaćivanja nekadašnje ljubavnice Sonje Bašić iz Melburna.

Težina djela

Prema njegovim riječima, nepravedno je kažnjen i osuđen. Tvrdi da ima stotinu stvari koji mu nisu išli na ruku i još jednom je naglasio da će se žaliti.

“Ja sam Halid Muslimović i zakačili su se za mene svi. Sramotno je da neko dvije i po godine vodi proces i da kolje bika za pola kilograma mesa. Kazna govori kolika je težina djela. Ustvari nedjela, jer to nije moje djelo”, rekao je Muslimović.

“Ona (Sonja Bašić op. a.) se hvalila da je njen sud, da su jeftini nalazi i policija te da je sve njeno. A, ljudi su danas podložni za 100 maraka svašta uraditi, to vi dobro znate. Mislim da je to sve dobro upakovano i da sam osuđen još prije dvije i po godine. Ovo je bila samo farsa. Takvih stvari u Prijedoru, Banja Luci i Sarajevu se danas dogodi stotinu puta, a ne dođe ni do policije, a kamalo do tužilaštva i suda. Nego, Halid Muslimović pa hajmo se kačiti na to. To je istina”, govori Muslimović.

Na kraju je otkrio da je razmišljao i da se, ipak, ne žali.

“Da mi je prekinuti ovaj cirkus”, zaključio je Muslimović.

Negirao optužbe

Podsjećamo, Muslimović se teretio za nanošenje tjelesnih povreda i ugrožavanje sigurnosti. U optužnici se navodi da je 27. jula 2018. godine na putu ka Banjoj Luci u automobilu verbalno i fizički napao Bašić s kojom je bio u ljubavnoj vezi. U jednom trenutku je zaustavio vozilo i za kosu je izvukao sa mjesta suvozača i bacio na beton, da bi je opet ugurao u auto i odvezao do Banje Luke, udarivši je više puta.

Nakon što mu je rekla da će sve prijaviti policiji prijetio joj je riječima: “Znaš li ti ko sam ja, vozat ću te u gepeku, mrak će te progutati”. Bašić je posvjedočila da je napad usljedio nakon što je od Muslimovića tražila da joj vrati skoro 400.000 KM.

Muslimović je tvrdio da priča o dugu nije tačna. Negirao je optužbe, navodeći da mu je sve napakovano te da je Bašić u kritično vrijeme bila pijana.

Strahovit zemljotres jačine 7.0 stepeni pogodio Japan: “Jako je dugo trajao, cijeli stan se ljuljao”

Kako je dedo Osman odlučio pokloniti ušteđevinu Murizu Memiću