in , ,

Hrvatski mediji šokirani potezima selektora Zmajeva Ivayla Peteva: “Zvao igrače koje “poznaje samo Google”, na terenu dva beka, tri zadnja vezna…”

Fudbalska reprezentacija Bone i Hercegovine već 13 mečeva ne zna za pobjedu, a razočarani su i u susjednoj Hrvatskoj. Mnogima nisu jasni brojni potezi selektora Ivayla Peteva.

Fudbalska reprezentacija Bone i Hercegovine već 13 mečeva ne zna za pobjedu. Navijači ne pamte da se tako nešto ikada ranije desilo, a razočarani su i u susjednoj Hrvatskoj. Mnogima nisu jasni brojni potezi selektora Ivayla Peteva.

Zmajevi su u nedjelju poraženi od Danske (0:2), protiv koje nisu imali ni jedan udarac u okvir gola, a Ivaylu Petevu, neuspješnom selektoru BiH, rugaju se i hrvatski mediji. Komšije su ismijale i “taktiku” bugarskog stratega.

– Ekipa koja je u nedjelju istrčala na stadion Brondbyja okupila se prvi put, a vjerovatno i posljednji put. Bila je to reprezentacija Bosne i Hercegovine u kojoj je bilo igrača za koje smo i mi, sportski novinari, morali “proguglati” da bismo znali uopće ko su ti ljudi. Što je Ivajlo Petev htio s takvom ekipom teško je reći, vjerovatno da neke igrače isproba, a da drugi dobiju vrijedan reprezentativni nastup što im može pomoći u karijeri – pišu Sportske novosti, uz dodatak:

– Za samu BiH to ništa nije pomoglo. Poraz 0:2 od Danske, jake Danske koja bi mogla igrati bitnu ulogu na predstojećem Evropskom prvenstvu, bio je posve očekivan i produžio je veliku seriju utakmica bez pobjede koja sada iznosi 13 uzastopnih susreta. Dušan Bajević nije pobijedio u osam utakmica, a Petev je na brojci pet. Uz to, zadnje četiri utakmice pod vodstvom bugarskog trenera BiH je bez postignutog gola. Istini za volju, zadnje dvije su igrali bez svog prvog strijelca, Edina Džeke. Ali, Petev je zadovoljan, to je očito najvažnije.

A što je on htio postići u Kopenhagenu samo on zna. Iz te njegove taktičke postave, ako tako nešto uopće postoji, može se iščitati da mu je najvažnije bilo izbjeći težak poraz, jer u jednom trenutku na terenu su bila tri stopera, dva beka i tri zadnja vezna… Za očekivati je da će sličnu “taktiku” primijeniti i u sljedećem susretu, jer on će biti protiv svjetskog prvaka Francuske – pišu SN.

Amor Mašović uoči presude Ratku Mladiću itekako ima šta da kaže: “On je kukavica, i to ne samo on nego i brojni ostali generali!”

Žestoka kritika Jasmile Žbanić: “Konaković je Pašoviću, Tanoviću i meni rekao da nikad nećemo postati direktori jer nismo u stranci”