in , ,

Novak Đoković urlao prema svojoj loži: “Kaži, kaži… Čekam te pola sata”!

Mediji u Srbiji pišu da je Đokoviću navodno zasmetalo to što nije dobio nikakav savjet

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković teškom mukom pobijedio je Amerikanca Taylora Fritza rezultatom 3:2 i izborio je plasman u osminu finala, a jedna situacija s ovog duela privukla je posebnu pažnju u regionalnim medijima.

Đoković je u prvom setu imao jedno burno “obraćanje” prema loži gdje su smješteni njegovi treneri i pomoćnici, među njima i Goran Ivanišević, no nije poznato kome je tačno srbijanski teniser uputio svoje riječi s obzirom na to da nije imao povratnu reakciju.

“Kaži, kaži… Čekam te pola sata”, urlao je Đoković, a kamera ga je u tom trenutku zumirala pa se moglo vidjeti da je bio vidno potresen.

Mediji u Srbiji pišu da je Đokoviću navodno zasmetalo to što nije dobio nikakav savjet, a da ga je publika nakon toga ispratila zvižducima.

Đoković, koji je veliki favorit da deveti put osvoji Grand Slam u Melbourneu, je danas uspio, uprkos povredi zbog koje se otežano kretao po terenu, pobijediti i proći u osminu finala. On je prva dva seta dobio sa 7:6(1), 6:4 i činilo se da će privesti meč kraju bez problema. No, početkom trećeg seta se okliznuo na natpisu “Melbourne” i tom prilikom povrijedio rebra.

Nakon što mu je pružena ljekarska pomoć Đoković je nastavio igrati, no teško se kretao u desnu stranu, što je Fritz iskorištavao i naredna dva seta riješio u svoju korist rezultatom 6:3, 6:4. Ipak, Đoković je u odlučujućem petom setu uspio sakupiti snage, napraviti dva breaka i osvojiti ga rezultatom 6:2 i proći dalje.

Kako je dedo Osman odlučio pokloniti ušteđevinu Murizu Memiću

Njemačka: Požar u kući, pronađeno pet tijela