in , ,

Pogledajte šta se dogodilo kada je Recep Tayyip Erdogan prošetao sarajevskom Baščaršijom

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je u Sarajevo gdje je prošetao Baščaršijom u pratnji svojih saradnika i članova osiguranja.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je u Sarajevo gdje je prošetao Baščaršijom u pratnji svojih saradnika i članova osiguranja.

Veliki broj građana izašao je na ulice kako bi pozdravio turskog predsjednika. Neki su s njim uspjeli nakratko i razgovarati. Erdogan je mahao građanima i srdačno ih pozdravljao.

Turski lider prošetao je od šehidskog mezarja na Kovačima, gdje je odao počast Aliji Izetbegoviću, do Baščaršijske džamije. Cijelim putem građani su ga pozdravljali.

Turski predsjednik je u društvu domaćina položio cvijeće na mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića. Svaki put kada je u Sarajevu Erdogan posjećuje mezar Izetbegovića kojeg smatra cijenjenim liderom i intelektualcem.

Erdogana su na Kovačima dočekali član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i reisu-l-ulema Husein Kavazović – javio je Klix.

Nakon mezarja, posjetio je zgradu Rijaseta Islamske zajednice koja je u izgradnji. Planirano je i da posjeti i Gazi Husrev-begovu medresu.

U večernjim satima Erdogan će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH, a teme razgovora će biti ekonomska saradnja dvije zemlje te zajednički infrastrukturni projekti poput gradnje autoputa Sarajevo – Beograd.

On će prisustvovati i vjenčanju Jasmine Izetbegović, kćerke Bakira i Sebije Izetbegović.

Pogledajte snimak.

Poznato koji pjevači će zabavljati okupljene na svadbi Jasmine Izetbegović, među njima i “zvezda Granda”

Karleuša otkrila dugo čuvanu tajnu, zvala Merlina da joj bude gost na koncertu, njegove riječi će pamtiti!