Potresna ispovijest pjevača Harisa Džinovića, poznavali su se više od 30 godina: “Umrla je od tuge za sinom”

Crna hronika Posljednje

Marina Tucaković je umrla od tuge za sinom Milošem, rekao je njen dugogodišnji prijatelj i saradnik Haris Džinović.

Legendarni pjevač i autorka najvećih hitova poznavali su se više od 35 godina. Za njega je napisala neke od najljepših pjesama: “Rano je za tugu” ,”Poznaćeš me”, “Traži, traži”, “Odlazi, nestani“…

– Marina je bila majka, a majke umiru od tuge za djecom. Ne postoji jača ljubav od te. Samo Marina zna kako joj je bilo kada je vidjela sina koji ne diše, a imao je samo 24 godine.

Ona je žena koja je prerano ostala bez djeteta i ta bol ju je postepeno uništavala. Miloševa smrt obilježila je njen život, ali je tu bol nosila dostojanstveno.

Uvijek je bila vedra i nasmijana, veliki zajebant. Ma koliko patila, to nije pokazivala. Bila je žena puna duha. Mi smo bili i kućni prijatelji, pa smo često kuhali zajedno. Moram da priznam da je bila bolja kuharica od mene – kaže sa tugom u glasu Haris.

Džinović je ponosan što je imao čast da sarađuje sa ženom koja je napisala više od 6.000 pjesama i koja je sarađivala sa svim velikim zvijezdama.

– Ona je bila genije u poslu! Nije bilo bolje od nje, niti će biti. Umjela je da napiše tekst za svaku vrstu muzike. Bila je čudo! Marina je mogla da bude broj jedan u Evropi i svijetu, samo da je taj svijet upoznao njen talenat.

Na teritoriji bivše Jugoslavije je bez konkurencije bila broj jedan- rekao je .

Haris i Marina započeli su saradnju još davne 1986. godine. Ubrzo su postali i prijatelji.

– „Ostariću, neću znati” je prva pjesma koju mi je napisala. Tada smo počeli prijateljstvo i družili smo se sve do posljednjeg momenta, dok nije umrla.

Bila mi je čast da sa njom žiriram u tom muzičkom takmičenju “Pinkove zvezde”. Nikada se ni na šta nije žalila, već je pričala šta je novo od odjeće i obuće kupila.

Voljela je da troši pare na šoping, uživala je u tome. Prerano je otišla, mogla je još dobrih 20 godina da proživi- zaključio je.

Tucaković je duže vrijeme bolovala od teškog oblika raka, a posljednjih nekoliko dana je bila priključena na respirator zbog zaraze koronavirusom.

Leave your vote