Pogledajte snimak: Halid Bešlić otkrio koja je popularna pjesma Harisa Džinovića bila njemu namijenjena

Halid Bešlić bio je gost emisije IN Magazin na hrvatskoj Novoj TV povodom predstojećih koncerata u Varaždinu i Zagrebu.

Bešlić je u emisiji komentarisao svoju karijeru, najavio predstojeće nastupe, ali i komentarisao svoju “sposobnost” da prepozna budući hit.

“Ja sam poznat po tome što kažu da imam dobar nos, kažu mi to kolege. Ja sam taj koji odabire, posljednja riječ je moja.

Znao sam za svaku koja je bila hit da će biti hit, ali nisam znao koliku će snagu imati, da li će biti megahit…”, kazao je Halid za IN Magazin.

Također, otkrio je i da je hit “Muštuluk” ipak je prepustio Harisu Džinoviću.

”To je bila meni namijenjena pjesma, ali nisam je ja previše ozbiljno shvatio, nisam imao vremena da ju obrađujem, ali kad je pisana autor je na mene mislio i meni javio da je to moje, ali eto nije bilo suđeno”, objasnio je.

Priznao je da je pjesma “Žal” Šabana Šaulića “bila kod njega”, ali je nije snimio.

“Šaban Šaulić je snimio pjesmu ‘Žal’, ta pjesma je kod mene bila, a ja sam imao ‘Lavandu’. ‘Lavandu’ sam već bio upjevao, a apropo ‘Lavande’ nisam snimio ‘Žal’, tako da je završila kod Šabana”, ispričao je.

Kazao je da ne žali za propuštenim i prepuštenim pjesmama koje su u međuvremen postale hitovi, ali je priznao da za jednom saradnjom ipak žali – duetom s Kemalom Montenom.

“Imao sam želju dok je Kemo bio živ. Ja sam s Kemom bio ko brat i dogovorili se sve, samo čekali pjesmu da nam naiđe, da joj damo sarajevski štih, i nije naišlo, nije nam se dalo”, dodao je.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.