Pogledajte snimak i divnu atmosferu sa koncerta Harisa Džinovića u Sarajevu

Haris Džinović, rođeni Sarajlija, “mahalac iz Ćemerline”, fudbaler “Želje” iz vremena “Ribarovih beba”, multiinstrumentalista i multilingvista, odlični pjesnik i jedna od najvećih zvijezdi kafanske muzike ovih prostora, večeras je upriličio koncert na “Ljetnoj pozornici Ilidža” na Ilidži.

“Ljetna pozornica Ilidža”, atraktivni, intimni i ograđeni prostor na otvorenom, je za mjesto koncerta izabrana jer su upravo na njoj, učestvujući na nekad čuvenom “Ilidžanskom festivalu”, afirmaciju stekle najveće zvijezde kafanske muzike, među kojima je i sam Haris Džinović, ali i zbog činjenice kako je Ilidža danas turistički epicentar destinacije Sarajevo.

Kapacitet “Ljetne pozornice Ilidža” je preko 3.000 posjetitelja, a za koncert Harisa Džinovića, kako bi publika imala optimalan ugođaj, u prodaju je bilo pušteno 2.000 ulaznica.

Ulaz na “Ljetnu pozornicu Ilidža” za publiku bio je otvoren nakon KDZ pregleda, već od 19 sati.

Za tehničku produkciju događaja zadužena je bila renomirana firma “Imperio”, pa je tako na binu već danas bio postavljen snažan razglas, obilje rasvjete, LED ekran od oko 20 kvadrata, a pažnja je bila posvećena i osvjetljenju prekrasnog ambijenta “Ljetne pozornice Ilidža”, jer je namjera organizatora bila da taj ambijent večeras izgleda magično.

Događaj je započeo u 21.15 sati nastupom sastava “Šeher Stone”, kojeg vodi proslavljeni Dado Zimić, a na čijem repertoaru su bili najveći hitovi kafanske muzike; pjesme Tome Zdravkovića, Tozovca, Silvane, Hanke Paldum, Halida Bešlića…

Haris Džinović je u pratnji benda i pratećih vokala na scenu izašao oko 22 sata. Publika je uživala u hitovima Džinovića.

Koncert Harisa Džinovića na “Ljetnoj pozornici Ilidža” snimala je Televizija Sarajevo, pa i oni koji nisu uspijeli doći do ulaznica neće ostati uskraćeni za ovu koncertnu poslasticu, jer će u narednim sedmicama na TVSA moći pogledati snimak događaja.

Nastup Harisa Džinovića na “Ljetnoj pozornici Ilidža” organizirali su firma “Linden” iz Sarajeva, uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo i njenog predsjednika Kenana Magode, te Visit Sarajevo.

Pogledajte snimak sa događaja.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.