in , ,

Sattler i Field poslali poruku Jasmili Žbanić: Nevjerovatan film čija važnost nadilazi svako priznanje

Šef Delegacije Evropske unije u BiH Johann Sattler i ambasador Velike Britanije Matt Field uputili su čestitke rediteljici Jasmili Žbanić

Bosanskohercegovački film “Quo Vadis, Aida?”, iako nije dobio Oscara, oduševio je publiku te pobrao brojne čestitke. Šef Delegacije Evropske unije u BiH Johann Sattler i ambasador Velike Britanije Matt Field uputili su čestitke rediteljici Jasmili Žbanić.

Ambasador Matt Field je na Twitteru prokomentirao dodjelu Oscara, uputivši važnu poruku Jasmili i filmskoj ekipi.

“Quo Vadis, Aida?’ je historijski nevjerovatan film čija važnost nadilazi svako priznanje. Bravo za Jasmilu Žbanić i za sve koji su učestvovali u izradi filma”, naveo je.

Na Twitteru se povodom dodjele Oscara oglasio i šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler.

Iskrene čestitke Jasmili Žbanić i cjelokupnoj ekipi filma “Quo Vadis, Aida”. Iako niste osvojili ovu nagradu, vaš uspjeh je prepoznat širom svijeta i sigurno će se nastaviti. Bravo”, napisao je.

Film o genocidu u Srebrenici bh. rediteljice Jasmile Žbanić za nagradu Oscar utrkivao se u kategoriji najbolji strani film, a nagradu u ovoj kategoriji odnio je danski film “Another Round” reditelja Thomassa Vinterberga.

(Foto: Willie Toledo)

Jasmila Žbanić na dodjeli Oscara nosila haljinu bh. dizajnerice Irme Saje: “Iz sjene je pratim kroz kompletno ovo iskustvo”

Zvanično je: Semir Efendić je napustio SDA!