in , ,

Supertalentovani bh. košarkaš Kenan Kamenjaš ide na NBA draft 2021: Zašto Nurk i on ne bi od sljedeće sezone igrali u istoj ekipi?

Kamenjaš je skrenuo pažnju na sebe sjajnim partijama u dresu reprezentacije BiH, ali i kluba KK Spars

Sjajni bh. reprezentativac u košarci i član KK Sparsa, Kenan Kamenjaš će ove godine na NBA draft.

Vijest je potvrdio i menadžer košarkaša Miško Ražnatović i njegova kuća BeoBasket, jedan od najpoznatijih regionalnih menadžera s kojim je Kamenjaš prošle sezone potpisao ugovor o predstavljanju.

Kamenjaš je skrenuo pažnju na sebe sjajnim partijama u dresu reprezentacije BiH, ali i kluba KK Spars.

U NBA omiljena ekipa su mu Lakersi, a od evropskih klubova voli da gleda utakmice Fenera.

“Fener pratim otkako je Željko Obradović vodio ekipu pa sve do danas. Malo sam se povukao od praćenja fudbala, ali volim Borussiju Dortmund. Od domaćih ekipa pratim Sarajevo. NBA je svakako san i cilj svakog mladog košarkaša koji počne da trenira košarku. Jednog dana bih volio da i ja budem dio najveće košarkaške lige na svijetu – otkriva košarkaš.

Svojevremeno je govorio upravo o NBA ligi, a sada bi mu se snovi mogli i ostvariti s obzirom da je Miško Ražnatović menadžer Jusufa Nurkića.

Podsjećamo, Kamenjaš je sa 19 postignutih poena u odlučujućoj utakmici sa Latvijom bio jedan je od najzaslužnijih igrača iz našeg tima za plasman košarkaške reprezentacije na Evropsko prvenstvo.

Vojna vježba ‘Brzi odgovor 21’ bit će održana na tri lokacije u našoj zemlji: Pravi primjer snažnog partnerstva BiH, SAD i NATO-a

“Nemojte opominjati dijete da čita knjige, kada je vaša posljednja pročitana knjiga bila Mali princ u osnovnoj školi”