in , ,

Žestoke kritike iz Amerike: “Taj Jusuf Nurkić mi baš ide na živce”

Bh. centar Jusuf Nurkić je za 31 odigranu minutu imao učinak od 13 poena, 13 skokova

Denver Nuggetsi, predvođeni sjajnim Nikolom Jokiće, napravili su veliki iskorak u Portlandu i poveli sa 2:1 u seriji u prvoj rundi play-offa NBA lige.

Nuggetsi su u Portlandu slavili sa 120:115. Nikola Jokić bio je nezaustavljiv sa 36 poena i 11 skokova, dok je Damian Lillard s 37 poena bio najbolji kod Portlanda.

Što se bh. centra Jusufa Nurkića tiče, on je za 31 odigranu minutu imao učinak od 13 poena, 13 skokova i šest asistencija uz 5/10 šut iz igre. Imao je jednu blokadu i jednu izgubljenu loptu.

Nije to bila loša partija najboljeg bh. košarkaša, no ako pitate Stephena Anthonyja Smitha, američkog sportskog voditelja i novinara i tamošnje televizijske ličnosti (radi na ESPN-u op.a), Nurkić može puno bolje.

“Taj Jusuf Nurkić mi ide na živce. Ne mogu više izdržati. Pa on zna da igra, zaista može igrati vrhunski. Mudro je nadaren, jedan je od najboljih centara lige. Previše je talentovan da bi ponekad odigrao tako slabo”, rekao je u raspravi na ESPN-u Stephen A. Smith, dodavši:

“Može ubaciti 30 poena kad god poželi. Ubacit će 25-30 poena za noć i onda samo nestati na tri utakmice. Muka mi je od njega. Doista zna, izuzetno je nadaren, ali on se jednostavno nekada samo izgubi i nestane. Nema sumnje da je jedan od najboljih velikih ljudi u ligi, ali trebalo bi da uvijek igra dobro”.

Bivši košarkaš Kendrick Perkins pak misli da trener Portlanda Terry Stotts ne koristi Nurkića na pravi način i da ga premalo koristi u reketu prilikom napada. On tvrdi da bi Nurkić trebao biti isključivo u reketu, a ne trčati iza linije za tri poena, driblati i upošljavati svoje saigrače kao da je playmaker.

Nurkić je ove sezone na prosjeku od 11.5 poena, 9 skokova i 3.4 asistencije. Ako uzmemo u obzir samo play-off mečeve, ima prosjek od 11.5 poena, 12.5 skokova i 3 asistencije.

Bivši predsjednik Srbje Boris Tadić najavljuje tužbe, objavio i dokument: “Da zatvorimo i tu već čuvenu laž o “topljenju tenkova””

Bosanska gazela Amel Tuka večeras brani boje BiH u Dijamantskoj ligi, poznata i satnica utrke!