Čekali smo danima da se Novak Đoković prvi put javno oglasi, evo što je rekao iz Australije: “Osjećam podršku i veoma je cijenim”

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković oglasio se prvi put nakon što je završio u hotelskoj izolaciji u Melbourneu zbog toga što mu je odbijena viza za ulazak u Australiju.

Već nekoliko dana čeka se prvi komentar Novaka Đokovića. Srbijanski teniser se danas oglasio prvi put i putem Instagram storyja zahvalio se svima koji su mu pružili podršku.

“Hvala mojoj porodici, Srbiji i svim dobrim ljudima širom svijeta koji mi šalju podršku. Hvala Bogu dragom na zdravlju. Osjećam podršku i veoma je cijenim”, napisao je Đoković, a prije toga je čestitao Božić svim vjernicima.

Prethodno se oglasila i njegova supruga Jelena, koja ističe da joj nedostaje porodica na okupu za veliki praznik.

“Sretan Božić svima koji ga danas slave! Mir Božiji! Želim da svi budu zdravi, sretni, sigurni i zajedno s porodicama. Voljela bih da je moja porodica danas na okupu, ali utjeha mi je da smo barem zdravi. I mi ćemo rasti iz ovog iskustva”, poručila je Đoković na Instagram profilu.

Novak Đoković i dalje se nalazi u hotelskoj izolaciji u Melbourneu, u sobi iz koje ne može izaći, a tu će biti sve do ponedjeljka, kada se očekuje konačna sudska odluka o tome da li može ući u Australiju i zaigrati na prvom Grand Slam turniru u sezoni.

Podrška slavnom teniseru stiže iz regiona, pa su takon nakon Beograda protesti održani i u Zadru i Nikšiću.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.