Nakon sjednice Senata UNSA, objavljeni su zaključci o provjeri diplome Sebije Izetbegović, evo detalja

Sa Univerziteta u Sarajevu oglasili su se nakon današnje vanredne sjednica Senata ove visokoškolske institucije.

Kako smo već objavili, Senat Univerziteta u Sarajevu (UNSA) danas je na vanrednoj sjednici raspravljao o diplomama generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izebegović i lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića.

Senat je zaključio da diploma Elmedina Konakovića nije sporna te da ne sadrži nikakve nepravilnosti, a zbog dalje analize diplome Sebije Izetbegović koja je postdiplomski studij započela u Hrvatskoj, a nastavila i završila u Sarajevu, Senat Univerziteta je zatražio od Medicinskog fakulteta u Sarajevu da formira ad hoc komisiju koja bi još jednom istražila i pregledala dokumentaciju Sebije Izetbegović, zbog određenih nepravilnosti koje je utvrdio Senat.

U međuvremenu, u cijelosti su objavljeni zaključci Senata koji se tiču diplome Sebije Izetbegović – prenosi Klix.

1:

Obavezuje se članica Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu da u postupku provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij na Medicinskom fakultetu, dr. Sebije Izetbegović, redovne profesorice Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i nositeljice javne funkcije, putem ad hoc komisije izvrši dodatne provjere i Senatu Univerziteta u Sarajevu, dostavi pisani izvještaj sa cjelokupnim spisom (dokumentacijom),

te u postupku dodatnih provjera zatraži pisano izjašnjenje dr. Sebije Izetbegović, redovne profesorice, kao i pisana izjašnjenja drugih službenih lica posredstvom kojih su vođeni ovi postupci na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

2:

Dokumentacija iz tačke 1. ovog zaključka treba da sadrži odgovarajuću javnu ispravu imenovane o započetim godinama ili semestrima na postdiplomskom studiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u svrhu daljeg školovanja na postdiplomskom studiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (uvjerenje o položenim ispitima),

isprave vezane za postupak ekvivalencije položenih ispita na postdiplomskom studiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, uvjerenje o položenim ispitima na postdiplomskom studiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Pravilnik o postdiplomskom studiju Medicinskog fakulteta u Sarajevu, koji je bio na snazi prilikom upisa na postdiplomski studij imenovane, kao i druge relevantne isprave.

Rok za realizaciju ovog zaključka iznosi 30 dana.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.