Advokat u slučaju “Dženan Memić”, Ifet Feraget javnosti otkrio nepoznate detalje: “Na snimku s kuvajtske rezidencije vidimo da su oba fara vozila VW T4 potpuno čitava”

Ifet Feraget, advokat porodice Memić, komentirao je za portal “Avaza” današnje svjedočenje vještaka Nijaza Smajića u nastavku suđenja Zijadu Mutapu i ostalima u slučaju “Dženan Memić”.

– Nakon presude Vrhovnog suda FBiH više je nego jasno da saobraćajne nesreće nije bilo.

Ovo što govori svjedok Nijaz Smajić, da je identificirao komade stakla sa fara i spominje nekih 80 komada stakla, u direktnoj je suprotnosti s onim što smo vidjeli na snimku s kuvajtske rezidencije.

Vidimo da su oba fara vozila VW T4 potpuno čitava. Ono što je najvažnije jeste snimak s kuće Šerifa Konjevića koji je nezakonito izuzeo Hasan Dupovac 9. februara 2016. godine iako je Sud izdao naredbu 10. februara.

Zašto je Hasan Dupovac taj snimak bez naredbe izuzeo dan ranije, i za nas je veliko pitanje.

Gospodin Šerif Konjević to ne mora znati, ali mi znamo da je on imao dvije kamere. Jedan od tih snimaka je nestao – rekao je Feraget i dodao:

– Dakle, kako je nestao snimak, da li ga je neko izbrisao, da li ga je neko uništio, na to vam ne mogu dati odgovor,

ali to je snimak zadnje kamere na kojem se vidi registarski broj vozila kombi i srednje slovo na tom snimku nije slovo „E“, kao što stoji u optužnici, nego potpuno drugo slovo.

Dakle, taj snimak je nestao kako bi se se kombi VW T4 Ljube Seferovića mogao uključiti u ovu priču, kako bi se mogla montirati optužnica. Što se tiče ostalih stvari, vidjet ćemo, postupak ide dalje – kazao je Feraget.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.