Abdulah Sidran

Akademik Abdulah Sidran: “U BiH zločinac traži da otcjepljenjem bude nagrađen za svoj zločin…”

Posljednje Vijesti

Na trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini osvrnuo se i poznati bh. pisac i akademik, Abdulah Sidran.

Sidran se oglasio na svom Facebook profilu i komentarisao trenutnu političku situaciju, ponašanje susjedne Srbije, separatističkih snaga unutar Bosne i Hercegovine, posebice onih iz manjeg bh. entiteta.

Njegov status prenosimo u cjelosti:

MORA SE NAPOKON SAČINITI POLITIČKI DOKUMENT

kojim će se bezočnicima iz Četniteta zauvijek začepiti labrnja iz koje izlaze analogije između Kosova i Bosne i Hercegovine. To je poređenje blefersko, bezobrazno i neodrživo. Država Srbija je nad svojim građanima Kosova – građanima Albancima – ili pokušala izvršiti, ili izvršila, zločin genocida.

Time su Albanci Kosova dobili apsolutno pravo na odcjepljenje od Srbije. Gotova stvar. – A ovamo, u državi Bosni i Hercegovini, odcjepljenje od nje traže oni koji su izvršili brutalno etničko čišćenje i genocid nad sugrađanima drugih etnija i za taj svoj čin osuđeni pravomoćnim presudama najznačajnijih institucija međunarodnoga prava!

Zločinac traži da bude nagrađen za svoj zločin ! Republika Kosovo – kao žrtva genocidnog nasilja – morala je dobiti samostalnost. Četnitet RS, kao presuđeni izvršilac istrebljenja i genocida – samostalnost ne može i ne smije dobiti – nikad!”, napisao je Sidran.

Leave your vote