Arijana Memić se emotivno obratila javnosti nakon presude u Sudu BiH: “Sedam godina crkavamo da dođemo do pravde. Dokazi su tu, nisu mediji prenosili svoje želje već dokaze”

Arijana Memić, sestra stradalog Dženana Memića, obratila se nakon izricanja presude Zijadu Mutapu i drugima, a koje je sudsko vijeće Suda Bosne i Hercegovine kojim je predsjedavao Branko Perić oslobodilo.

“Oni nisu časni, nisu pravedni. A mi ćemo svi, vi, oni, ja doći pred jednog najpravednijeg sudiju. Kada pred njega dođu, teško se njima za ovoliku nepravdu.

Sedam godina crkavamo da dođemo do pravde. Dokazi su tu, nisu mediji prenosili svoje želje već dokaze. Ovi ljudi su ovdje jer postoje dokazi.

Protiv njih. Dok je nepravednih sudija, korumpiranih i nesposobnih, ovako će nam svima biti. Svaki put kada su nam poturili nogu, mi smo bili jači.

Poručujemo odavde, tek sada će da vide ko smo i šta smo i koliko imamo snage. Hvala dragom Bogu imamo i mi ćemo istrajati.

Molim vas sve da pratite ovaj slučaj do kraja, da pratite našu borbu samo objektivno, kako jeste da prenosite. Javnost molim da ostane uz nas.

Ovo će biti duga i teška borba, ali nema odustajanja jer kada bismo odustali mi bismo izdali Dženana, a znamo da on vjeruje u nas i nećemo ga izdati”, rekla je Arijana – prenosi N1.

VEZANI TEKST: Pogledajte kako je Arijana Memić očitala bukvicu sudiji Branki Periću: Porodica Memić burno reagovala i napustila sudnicu nakon čitanja presude

Ranije se obratio i otac Muriz Memić koji je citirao Đorđa Balaševića i poručio da porodica neće odustati.

“Neka se okuša hor torokuša, ja sam babin sin jedinac, mater svima ko god i šta god pokuša. Nisam se razočarao, nije ovo prvi put Sudu BiH da oslobađa optužene.

Ovo je u jednu ruku namjerno urađeno Tužilaštvu BiH. Tužioci su život svoj dali da ovo dokažu Hvala Gordani Tadić i Milanku Kajganiću”, izjavio je.

Danas je izrečena presuda za petero optuženih u predmetu “Zijad Mutap i drugi” koji se vodio pred Sudom Bosne i Hercegovine u vezi sa slučajem smrti Dženana Memića. Optuženi su u prvostepenoj presudi oslobođeni krivice.

Optužnica Tužilaštva Bosne i Hercegovine obuhvatila je Zijada Mutapa, zatim njegovu kćerku Alisu Ramić koja je bila sa Dženanom u noći februara 2016. kada je mladić stradao. Među optuženima bili su i policajci MUP-a KS Hasan Dupovac i Josip Barić te recepcioner hotela “Crystal” Muamer Ožegović.

Bili su optuženi da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa sa ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život usljed kojih je preminuo.

Zatim su, kako je navodilo Tužilaštvo, prikrivanjem dokaza i počinitelja, fingiranjem dokaza, prikrivanjem činjenica koje su im poznate, poduzimali radnje sa ciljem prikrivanja stvarnog načina na koji je Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.

Suđenje je trajalo nešto duže od godinu, a pozvan je veliki broj svjedoka od kojih su mnogi bili zaštićeni svjedoci, a koji su otkrili do sada nepoznate detalje.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.