Bursać o skandalu na utakmici Crvene zvezde i Novog Pazara: “Genocid je nastao iz ovakvih misli”

Šovinistički ispadi i veličanje osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića na rukometnoj utakmici Crvene zvezde i Novog Pazara zgrozilo je domaću i međunarodnu sportsku javnost.

Upravni odbor Rukometnog kluba Novi Pazar saopštio je da su članovi tog elitnog ligaša na sinoćnjoj utakmici protiv Crvene zvezde u Beogradu tokom svih 60 minuta trpjeli nacionalističke uvrede s tribina i da je to velika sramota za rukomet.

“Skandiralo se ‘Ratko Mladić’, ‘poturice’, a nije sklonjen ni uvredljiv transparent.

Pjevale su se šovinističke pjesme na vjerskoj osnovi, koje su skandalozne i neprihvatljive. Ukoliko se ne pokrenu drastične mjere protiv delegata, koji je na sve ovo samo šutio, narednih dana ćemo odlučiti vrijedi li nastaviti takmičenje tamo gdje se javno promoviše šovinizam”, naveli su Pazarci.

Povodom ovog sramnog događaja oglasio se na društvenim mrežama bh. novinar i kolumnista Dragan Bursać.

“Zemljom ovom ime tvoje vječno će se oriti, protiv poturica roda svoga uvijek ćemo se boriti”.

Eto, ovom sramnom porukom su rukometaši Novog Pazara dočekani u Beogradu od strane Zvezdinih “navijača”. E vidite, poruka je srž zla! Ovo je hiperrasistička teorija, po kojoj su Bošnjaci zapravo nekakva genetska ‘greška Srba’, a koju samo istrjebljenje može ispraviti”, naveo je Bursać, te podsjetio:

“Ovo je polazišna tačka za genocid! Ovo je modifikovana rečenica zločinca Biljane Plavšić da su Bošnjaci ‘srpski genetski otpad.’ Znamo da je genocid nastao direktno iz ovakvih misli. I ideja. Isto tako znamo vidimo i čujemo da su ovakve ideje glasnije nego ikad u tom srpskom svetu! U pamet se!”.

Zvezda je u Beogradu slavila, što Pazarcima, nije sporno, ali jeste sve ostalo što je pratilo ovaj susret.

Upravni odbor Rukometnog kluba novi Pazar donio je danas odluku da istupi iz rukometne Superlige Srbije nakon sinoćnje utakmice sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.