Centralna izborna komisija donijela odluku: Evo gdje će moći glasati dijaspora

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) donijela je Odluku o diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u kojima je planirano organizovanje glasanja za Opće izbore 2022.godine.

Tako će naši državljani koji žive u inostranstvu moći glasati u sljedećim DKP: Austrija (Beč i Graz), Australija (Canberra), Belgija (Brisel), Crna Gora (Podgorica), Češka (Prag), Danska (Kopenhagen), Francuska (Pariz), Nizozemska (Den Haag), Hrvatska (Zagreb), Italija (Rim i Milano), Kanada (Ottawa), Mađarska (Budimpešta), Norveška (Oslo), Njemačka (Berlin, München, Stuttgart, Frankfurt), Sjedinjene Američke Države (Washington i Chicago), Slovenija (Ljubljana), Srbija (Beograd), Španija (Madrid), Švicarska (Bern), Švedska (Stockholm), Turska (Istanbul), Velika Britanija (London), Grčka (Atina) i Sjeverna Makedonija (Skoplje).

CIK BiH će posebnim propisom utvrditi tačan broj i raspored biračkih mjesta u DKP BiH, shodno broju birača registrovanih da lično glasaju u DKP BiH.

Ukoliko u određenim DKP ne budu ispunjeni uslovi za organizaciju glasanja, državljani BiH koji se prijave za glasanje će moći to učiniti putem pošte.

Spisak lokacija na kojima ćete moći glasati pročitajte ovdje.

Podsjećamo, CIK BiH je raspisao naredne opće izbore u BiH. Prema ovoj odluci, izbori će biti održani u nedjelju, 2. oktobra 2022. godine.

Registracija birača koji se nalaze u inostranstvu je u toku i traje do 19. jula.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.