Crnogorska zastupnica Draginja Vuksanović Stanković kategorična: “Ne vrijeđajte identitet BiH, RS nije država niti će ikada biti”

Događaji Posljednje Vijesti

Crnogorska zastupnica Draginja Vuksanović Stanković kategorično je poručila da RS nije država, niti će to ikada postati.

Zastupnici crnogorskog parlamenta završili su raspravu o Prijedlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici, koji su podnijeli Enver Ibrahimović, Dragutin Papović, Damir Šehović, Raško Konjević, Genci Nimanbegu, Fatmir Đeka i Andrija Popović.

Zastupnici će se o rezoluciji izjasniti u petak.

“Usvajanjem rezolucije o genocidu u Srebrenici, Crna Gora će nedvosmisleno pokazati da joj je mjesto u društvu razvijenih demokratija”, poručio je zastupnik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, navodeći da je njen cilj suočavanje sa prošlošću i pomirenje naroda.

Zastupnica Draginja Vuksanović Stanković skrenula je pažnju predsjedniku Parlamenta da povede računa o tome da se ne vrijeđa identitet druge države.

Kategorično poručila da RS nije, niti će ikada biti država.

“Vi ste drugi čovjek Crne Gore i zamolila bih vas da s tog mjesta drugi put budete pažljiviji i da ne dozvolimo ni na jedan način da se u ovom Domu vrijeđa identitet druge države. Ovdje je maloprije rečeno da ako kažemo “tzv. Republika Srpska”, isto bi bilo da kažemo “tzv. Bosna i Hercegovina”. To nije tačno jer je BiH država, a RS nije i nikada nije bila, niti će biti”, kategorična je bila Vuksanović Stanković.

Leave your vote