Evo kada se igraju utakmice polufinala i finale Svjetskog prvenstva u Kataru

Kompletirani su parovi četvrtfinala Svjetskog prvenstva nakon čega je poznato da će u polufinalnim duelma snage odmjeriti Argentina i Hrvatska, te Francuska i Maroko.

Prvi će na teren Gaučosi i Vatreni koji se sastaju u utorak od 20 sati, a dan kasnije u istom terminu igrat će Trikolori i Lavovi Atlasa.

Utakmica za treće mjesto na programu je u subotu od 16 sati, a finale se igra u nedjelju također s početkom u 16 sati – javlja Klix.ba.

Ogromne cifre

Iako je svaki tim morao platiti nešto manje od milion i po kotizacije za učešće na Svjetskom prvenstvu u Kataru, iz ove države će se svi vratiti znatno bogatiji.

Za učešće u grupnoj fazi FIFA je osigrala nagradu od 8,7 miliona eura za svaku selekciju, dok je za plasman u osminu finala zarada u iznosu od 12,5 miliona eura.

Za plasman u četvrtfinale je osigrana novčana nagrada od gotovo 16,5 miliona eura, dok će se četvrto mjesto nagraditi sa 24 miliona eura.

Za treće mjesto je osigurana nagrada od 26 miliona eura, drugoplasirani će inkasirati 30 miliona dolara, a prvak svijeta ukupno 42 miliona eura.

Utakmice prenosi BHT.

Raspored polufinalnih utakmica SP-a:

Argentina – Hrvatska (utorak, 20:00 BHT1)

Francuska – Maroko (srijeda, 20:00 BHT1)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.