U veoma dramatičnom meču četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Kataru, Francuska protiv Engleske odnijela pobjedu, idu na Maroko u polufinalu!

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva nakon što je u velikom okršaju savladala Englesku rezultatom 2:1 i u polufinalu će igrati protiv Maroka.

Francuzi su bolje otvorili susret i poveli su u 17. minuti. Tchouameni je postigao spektakularan pogodak s 25 metara nakon što mu je Griezmann ostavio loptu, a on je silovitim udarcem matirao Pickforda za 1:0.

Nakon toga Engleska je potpuno zagospodarila terenom i bila je mnogo bolji rival. U 22. minuti Kane je okrenuo čuvara i izašao sam pred Llorisa, ali je golman Tottenhama odbranio udarac svom kolegi iz tima – piše Klix.ba.

Iako su Englezi do kraja prvog dijela imali više od igre, promjene rezultata nije bilo.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Engleska je imala dobru šansu. Fantastičan volej uhvatio je Bellingham u 47. minuti, ali Lloris je odbranio.

Ipak, bolju igru Engleska je krunusala u 53. minut. Tchouameni je oborio Saku, a brazilski sudija Sampaio je pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač bio je Kane za 1:1.

I nakon poravnanja Engleska je bila bolja, a do preokreta su mogli u 70. minuti. Ostao je Maguire sam i šutirao glavom, a lopta očešala stativu. Samo dvije minute kasnije ubacio je Shaw, ali Saka je šutirao pored gola.

Uspavani Francuzi su se trgli nakon toga, a u 77. minuti imali su izvanrednu šansu. Griezmann je ostavio povratnu za Girouda, koji je šutirao iz prve, ali Pickford je odlično reagovao.

Samo 60 sekundi kasnije fenomenalni Giroud je ipak pogodio. Nakon ubačaja Griezmanna napadač Milana sjajno je reagovao i glavom je donio novo vodstvo Trikolorima 2:1.

To nije bio kraj uzbuđenjima jer je već u 81. minuti dosuđen novi penal za Englesku. Hernandez je s leđa gurnuo Mounta, a brazilski arbitar opet pokazao na bijelu tačku.

Kane je i drugi put preuzeo odgovornost, ali je šutirao visoko preko gola i postao tragičar Engleske koja je ponovo teren napustila pognute glave i vraća se kući bez trofeja.

Francuska će na putu do novog finala u srijedu igrati protiv Maroka, te ima odličnu priliku da odbrani titulu prvaka.

Rezultat i strijelci:

Engleska – Francuska 1:2 (Kane 54’ pen. / Tchouameni 17’, Giroud 78’)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.