in , ,

Fadil Novalić poručio pred radnicima: Rješavaju se naslijeđeni problemi, iskrena želja da bude prosperitetnije u budućnosti

Fadil Novalić se sastao sa načelnikom općine Hašimom Mujanovićem i njegovim saradnicima u Zavidovićima.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sastao se danas, na Dan općine Zavidovići, s načelnikom ove općine Hašimom Mujanovićem i njegovim saradnicima u Zavidovićima.

Sastanku su prisustvovali i federalni ministar prostornog uređenje Josip Martić, ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona Azra Sinanović, te predstavnici Sindikata radnika Krivaje.

– Velika mi je čast danas biti u Zavidovićima. Svim stanovnicima Zavidovića čestitam Dan općine sa iskrenom željom da mjesto njihovog života bude još bolje i prosperitetnije u budućnosti – poručio je premijer Novalić.

U razgovoru s rukovodstvom ove općine, naglašeno je da je Vlada Federacije BiH i dosada pomagala Zavidovićima, te da će s podrškom nastaviti i ubuduće.

Premijer Novalić se, nakon sastanka u Općini, obratio okupljenim radnicima Krivaje ispred općinske zgrade kojima je ukazao na dosad poduzete aktivnosti i napore Vlade FBiH u rješavanju njihovog statusa. Tom prilikom odgovarao je i na pojedinačna pitanja radnika.

Istaknuto je da Vlada FBiH intenzivno ulaže napore u rješavanju naslijeđenog problema radnika Krivaje, a osim pitanja o rješavanju statusa ove kompanije, radnici su bili zainteresirani i za izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju u FBiH.

Nakon toga, premijer Novalić je s načelnikom Mujanovićem otvorio i novoizgrađeni Biznis centar Općine Zavidovići, koji je uspostavljen zahvaljujući sredstvima Vlade Federacije BiH izdvojenim za podršku ovoj općini.

Nermin Nikšić odgovarao na pitanja: “Ifet Feraget nije zajednički kandidat, a Denis Zvizdić je neprihvatljiv SDP-u”

Španski mediji posvetio posebnu pažnju Pjaniću u najavi Lige prvaka: “Njegov šut i dalje je među najboljima na svijetu”