Hariz Nurkić, otac Jusufa Nurkića poslao žestoku poruku bez dlake na jeziku: “Puno je Facebook patriota, a kada treba nešto uraditi, okreću glavu!”

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon tri odigrane utakmice na Eurobasketu ima dvije pobjede.

“Zmajevi” su u prvom kolu savladali Mađarsku, da bi u trećem napravili senzaciju i srušili aktuelne evropske prvake Slovence (97:93).

Jedan od najboljih igrača Bosne i Hercegovine je Jusuf Nurkić. “Bosanska zvijer” je neprikosnovena u reketu, a suvišno je i govoriti koliko su i naš napad, ali i naša odbrana jači kada je on tu.

Navijači reprezentacije BiH su presretni što gledaju Nurkića u državnom dresu, a s posebnim ponosom njegove partije prati otac Hariz.

– Ne znam šta da vam kažem. Neke stvari se ne mogu opisati. Svakom roditelju je drago da vidi dijete da se raduje – rekao je ponosni Hariz Nurkić, Jusufov otac za portal “Avaza”.

Komentarišući igre “Zmajeva”, kaže da su odlični, koliko ih još i gotivimo, pazimo. Ističe kako je previše “Facebook patriota”, da je mnogo onih koji su jaki na riječima, a da djela izostaju.

– Mnogo je patriota samo na društvenim mrežama, ono “bosanska nacija je uz vas”, “vi ste naši Zmajevi”, a kada treba da pomognu, da se nešto postigne, svi okreću glavu, k'o biva ima država.

Svi smo mi država i svi trebamo dati nešto za državu, a ne očekivati od države mnogo – ističe Nurkić i dodaje:

– Moj dedo je govorio, rahmet mu duši, sine odsedlana konja svako može da zajaše, ali treba ga nahraniti, očistiti, odsedlati i onda može da bude spreman za trku.

“Zmajevi” su imali problema uoči nastupa na Eurobasketu. Prvo se pojavio finansijski problem krovne kuće bh. košarke, a onda su je upravo Nurkić podijelio fotografiju iz aviona uz opis “Ovdje ni lokum nije rahat”, jer su košarkaši morali putovati stisnutih koljena uz sjedišta.

Nurkić stariji nam je rekao kako je Jusuf navikao u NBA da putuje avionima gdje je sve na vrhunskom nivou, ali navodi da se mora malo i namučiti i da kuća nije tijesna, tamo gdje čeljad nisu bijesna.

Istakao je i da ne brine za Jusufove partije i da on nema straha, ma ko stajao nasuprot njega.

– Ja svoju djecu vaspitujem da imaju respekt prema svakome, ali da nemaju straha ni prema kome osim prema Allahu – naglasio je Hariz.

Otkrio nam je i kako je gledao utakmicu. Kao i veći dio Bosne i Hercegovine Hariz nije imao TV prijenos, pa je morao improvizovati.

– Bio sam ovdje u komšiluku, pošto smo morali nešto improvizovati. Kenan (o.p. mlađi sin) je nešto preko telefona improvizovao, uspio prebaciti na televiziju, pa smo gledali.

Svako svoj interes tu gleda, ja nemam pojma čiji je bio interes da se baš sada ukine i program, ali eto kako je tako je. Ne smije se predavati, bez obzira kako je, treba se snalaziti – rekao je Hariz Nurkić za portal “Avaza”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.