Hasan Salihamidžić silovito odbrusio Robertu Lewandowskom na provokacije: “Moj otac me naučio da kada odeš nikada ne zatvaraš vrata…”

Robert Lewandowski izazvao je danas dosta pažnje u njemačkoj javnosti zbog izjave na račun Bayerna.

Poljski napadač nedavno je napustio Bayern nakon osam godina i odlučio je karijeru nastaviti u dresu Barcelone s kojom je potpisao trogodišnji ugovor.

Međutim, nije sve glatko išlo u tom transferu jer je Bayern odbija da ga proda, dok je Lewa javno pričao o tome kako želi da ide. Na kraju ga je Bayern prodao, ali se nisu rastali baš na najbolji način.

To je najbolje pokazala izjava koju je Lewandowski dao jučer. Prvo je objasnio da nije bio uvrijeđen što ga je klub navodno htio da zamijeni Erlingom Haalandom i otkrio je svoju stranu priče.

“Nema to veze s Erlingom. Ja sam čovjek kojem je istina najvažnija, pa i kad je loše po mene. Ne želim vam otkrivati šta se tačno desilo, ali nije to zbog njega.

Ne vidim zašto bi bio problem da je on došao tu”, rekao je Lewandowski za ESPN i nastavlja priču:

“Određeni ljudi su me lagali, jedno su pričali, a drugo radili. Ja sam želio da sve bude čisto i nekima je to očigledno bio problem.

Osjetio sam to i znao sam da je pravi trenutak da napustim klub”.

Nakon te izjave novog napadača Barcelone danas se oglasio i direktnor Bayerna, Hasan Salihamidžić, koji jednostavno nije mogao da ignoriše ono što je Lewandowski rekao – prenosi Sportsport.ba.

Salihamidžić je poručio da Lewandowski ne govori istinu, te da mu nije jasno da je na takav način nakon osam godina mogao napustiti Bayern s kojim je osvojio skoro sve što je mogao.

“Ne mogu da razumijem to što Lewandowski radi i govori nakon svega.

Moj otac me naučio da kada odeš nikada ne zatvaraš vrata stražnjicom i uvijek ostaviš sebi šansu da se tu možeš vratiti jednog dana.

Lewandowski je na putu da uradi baš to i zauvijek sebi zatvori vrata Bayerna”, rekao je Salihamidžić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.